'Nismo mogli, mladi gospon. Nije to kućna radinost'

2.8.2012.
14:04
VOYO logo

Prvi potpredsjednik Vlade upitan je o cijeni ispod koje Hrvatska neće ići pri odabiru koncesionara kojeg bi Vlada izabrala u svrhu monetizacije javnog duga Hrvatskih autocesta i Autoceste Rijeka – Zagreb.

"Hrvatska Vlada raspisuje natječaj za savjetnika koji će cijelu priču pripremiti. Nakon toga ćemo dobiti informacije. To je prevelika stvar da bi se riješila od danas do sutra, na tome će se raditi bar šest mjeseci. Imamo procjene četiri ekspertne grupe i to nije nešto što se razgovara putem televizije", kazao je Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto moramo plaćati konzultante za taj posao i nije li to Vlada mogla sama, zanimalo je jednog novinara.

"Nismo mogli, mladi gospon. Ne postoji nitko pri zdravoj pameti na svijetu tko se u kućnoj radinosti bavi monetizacijom na razini od nekoliko milijardi eura. Kao što ni kirurgiju oka ne radimo vi i ja", odgovara Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je 'zeznuo' Račan?

Upitan je i o poreznom dugu budući da nije samo HDZ "zeznuo". Naime, za vrijeme vlade Ivice Račana stvoren je dug od 14 milijardi kuna.

"U vladi Ivice Račana jako se puno radilo na čišćenju poreznog duga. Tada je potpuno anulirana nelikvidnost, dio je preuzet u javni dug, dio je išao u otpis. Veliki dio tvrtki koje nisu bile sposobne pokrivati porezne obveze otišao u stečaj, jedan je to od ozbiljnijih pozitivnih rezultata Račanove vlade. Nelikvidnost je svedena na jednu četvrtinu i ne samo da ima negativnog doprinosa Račanove vlade, nego je, naprotiv, napravljen je fantastičan rezultat", kazao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokretanje HDZ-ovog telefona za politički revanšizam komentirao je iznimno kratko: "Lijepo!"

Broj linije je, podsjetimo, 0800 7557, bit će otvorena 24 sata, a operateri će dežurati u radnom vremenu od 8 do 16.30 sati i biti na raspolaganju svim građanima, simpatizerima i članovima koji žele prijaviti politički revanšizam i nepotizam kod zaposlenih u javnim službama i državnoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo