Buljubašić: Ne moram više nikad ništa raditi

Rade Buljubašić, povratnik iz Australije koji je bio fiktivna zaposlen u HEP-u, otišao je iz Hrvatske i izbjegao svjedočiti na suđenju bivšem šefu HEP-a Ivanu Mravku.

8.7.2012.
13:53
VOYO logo

"Ja nisam uzeo mirovinu u Hrvatskoj, nego sam je dobio", kaže Rade Buljubašić, za kojeg se krajem lipnja ustanovilo da u HEP-u više ne radi jer je otišao u mirovinu i odselio se u Australiju iz koje se, kako je prije tvrdio, na poziv bivšeg premijera i šefa HDZ-a Ive Sanadera, odlučio vratiti u domovinu 2005. godine.

Otkrilo se to tijekom suđenja Ivanu Mravku, bivšem šefu HEP-a, zbog Buljubašićeva zapošljavanja u HEP-u jer se ovaj nije pojavio na sudu kao svjedok u postupku. Koliko ste dugo radili u Hrvatskoj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam 65 godina i imao sam pravo otići u mirovinu, nisam ništa uzeo, a vi se toliko bavite mnome. Od 15. siječnja sam u Australiji u kojoj sam isto radio. Nisam bježao iz Hrvatske i nisam spakirao kofere. Nikada ne bih bježao jer sam se vratio u zemlju u koju nisam smio doći za vrijeme one države, kojoj ne želim ni spominjati ime sve do 1990. godine", kazao je Buljubašić za Večernji list.

'Zašto bih radio?'

Kaže da je radio kao radnik u Melbourneu, no ne želi otkriti u kojoj tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje čime se sada bavi, odgovara: "Zašto bih radio kad imam dovoljno? Zato sam i otišao u mirovinu. Ne moram više nikad ništa raditi".

Kolika mu je mirovina, nije želio otkriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo