Ekspedicija na Južni pol / Putopisac Davor Rostuhar privodi kraju crowdfunding kampanju i kreće na pješačenje po Hrvatskoj

Image
Foto: Facebook/Davor Rostuhar - pisac i fotograf

Putopisac Davor Rostuhar ove će se zime upustiti u ambicioznu ekspediciju i postati prvi Hrvat na Južom polu, a trenutno naveliko promovira kampanju

21.6.2017.
8:40
Facebook/Davor Rostuhar - pisac i fotograf
VOYO logo

Još dvanaest dana dijeli Davora Rostuhara, poznatog hrvatskog pustolova i putopisca od kraja crowdfunding kampanje, kojom pokušava skupiti 40.000 dolara koji mu nedostaju za Prvu hrvatsku ekspediciju na Južni pol. Zasada je skupio 58% potrebne svote, to jest 23.293 dolara.

"Kampanja napreduje dobro...Sada je u sredini malo zapela, no tako to bude u crowdfunding kampanjama inače. Nadam se da će do kraja ipak ostvariti cilj", kazao nam je Davor Rostuhar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ekspedicija na Južni pol smatra se uspješnom ako se pređe put od obale Antarktika do Južnog pola što na „Hercules“ ruti iznosi 1200 kilometara. To je do sada napravilo 20 ljudi iz 9 zemalja. Ja se već dvije godine pripremam za taj poduhvat i želim upisati Hrvatsku u klub najboljih", stoji u opisu kampanje na crowdfunding stranici Indiegogo. Svi donatori imaju priliku i dobiti kompenzaciju za svoju donaciju, pa se tako za dvadeset dolara može dobiti razglednica s Južnog pola, za trideset dolara je ponuđena knjiga s Južnog pola koju će Rostuhar napisati pri povratku, za svote od 45 do 70 dolara se dobiju njegove knjige s prijašnjih pothvata, dok se oni koji doniraju veće svote novca mogu nadati i osobnom predavanju, svojem logu na zastavi ili sanjkama, za donaciju od 9.900 dolara može se uoči same ekspedicije s Rostuharom upustiti i u dvotjedno putovanje na ledolomcu uz obalu Antartike. 

No ne odvija se sve na internetu. U sklopu off promocije projekta, Davor Rostuhar je održao predavanja "Usudi se sanjati" u Rijeci, Puli, Zagrebu, Zadru i Šibeniku, dok će idućeg utorka 27.6. u 20h imati predavanje i u Splitu u MKC-u. Predavanja su prilika da predstavi svoj projekt prve hrvatske ekspedicije na Južni pol, ali i pripremne arktičke ekspedicije (Sibir, Grenland, Norveška). No osim toga, na predavanjima pokuša okupiti svoje „pleme sanjara“ i poziva ljude da ga podrže i tako što će u „Knjigu snova“ upisati svoje snove, ali i poruke i dobre želje za njegov put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će mi biti glavna literatura za vrijeme ekspedicije i najveći vjetar u leđa", kazao nam je Rostuhar. "Ja koristim ovu priliku da proučim što sve čovjek mora napraviti da bi ostvario svoje snove. Sebi sam ljestvicu postavio prilično visoko, i sada proučavam sve etape tog putovanja – kako donositi odluke, kako savladavati razne prepreke koje se pojavljuju na putu i uostalom, što sve čovjek treba napraviti kako bi ostvario svoj san. Taj put planiram uživo dijeliti sa svojim „plemenom sanjara“ kako bih im mogao sa svojim primjerom, nadam se, pomoći i da oni ostvare svoje snove." Na tim se predavanjima ne odvija dakle samo promocija projekta, već je prvenstveno bitna interakcija s ljudima. No i putem njih je moguće prikupiti sredstva, pa se tako,što od donacija, što od prodaje Davorovih knjiga, skupilo dosada 20.000 kuna koje će zasigurno pomoći u kampanji.

Kraj online i početak offline crowdfunding kampanje obilježit će se u zagrebačkom Art parku 1.7. od 18 do 22h, u neformalnom druženju sa Davorom uz ugodnu muziku koju će puštati Dus (Eddy&Dus) i Janko Lasić. Nakon toga Davor kreće na pješačku turneju po Hrvatskoj. Plan mu je u dva mjeseca prehodati 1200 km koliko ga čeka na Antarktici, a umjesto sanjki vući će kolica puna sa 200 kg svojih knjiga koja će putem prodavati kako bi skupio preostala sredstva. Hodati će od Zagreba do Savudrije, pa uz obalu sve do Prevlake, zato kako bi se kondicijski pripremi za svoj put na Južni pol, ali i zato kako bi svaki dan u drugom mjestu održavao svoja predavanja, proširio svoje pleme sanjara i prikupio nove bilješke u svoju Knjigu snova koji će mu pomoći da ostvari svoj ambiciozan cilj.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampanju Polarni san možete podržati na stranici Indiegogo.

Pratite Davora na interaktivnoj karti Antartike i saznajte više o ekspediciji na: www.kek.hr i na facebook stranici: www.facebook.com/DavorRostuharPAGE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo