Putnike na Bregani na pet sati 'zatočili' u autobusu

'Putnici su bili ogorčeni i iscrpljeni. Neke su žene počele plakati.

13.12.2011.
21:11
VOYO logo

Autobus prijevoznika Plesa Reisen carinici su u petak navečer na graničnom prijelazu Bregana zadržali gotovo pet sati. Tijekom njih putnici nisu smjeli izaći iz autobusa, a razlog cijelom zastoju bila je prijevoznička dozvola.

Autobus s 26 putnika je na granični prijelaz Bregana stigao u petak oko 21 sat, četiri sata prije no što je predviđeno. Bio je to dovoljan razlog da carinici zaustave vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dozvola ne postoji?

"Na granici su nas zadržali jer smo stigli četiri sata prije nego što piše u prijevozničkoj dozvoli koju sam pokazao, što su tretirali kao da dozvola ne postoji", kazao je vozač njemačkog prijevoznika Plesa Reisen Ivan Pleša ističući da mu je inspektor želio bez žalbe naplatiti 5.000 kuna kazne, te da mu je skinuo tablice.

U autobusu su bili do 2 sata ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Putnici su bili ogorčeni i iscrpljeni. Neke su žene počele plakati. Bili su gladni jer iz busa nisu smjeli izaći čak ni da uzmu stvari", ispričao je Ivan Pleša za 24sata dodajući kako u Europi autobuse koji dođu prerano ili puste da malo pričekaju ili ih odmah puste. Putnici Plesa Reisena putovali su za Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo