Putin: Južni tok značajan za celu Evropu

Ruski predsednik pozdravio početak radova i čestitao prisutnima na zvaničnoj ceremoniji u Beogradu

24.11.2013.
16:36
VOYO logo

"Gradnja gasovoda će biti veliki doprinos poboljšanju međunarodne energetske sigurnosti", naveo je Putin, a prenela pres služba Kremlja.

Putin je dodao da je to veoma važan događaj ne samo za Srbiju već i balkanske zemlje, već i za čitav evropski kontinent, prenosi Itar-tas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južni tok će, dnom Crnog mora, ujediniti ruske najveće prirodne deponije gasa sa najvećim tržištima jugoistočne Evrope, i osigurati pouzdano snabdevanje gorivom za evropske potrošače, bez rizika vezanih za tranzit. To će biti veliki doprinos međunarodnoj energetskoj sigurnosti.

Gradnja izuzetno velikog gasovoda kroz Srbiju, privući će velike investitore u Srbiju i region, doneti nove poslove, podstaći dalji socijalni i ekonomski razvoj, a Srbija će, širenjem i modernizacijom tranzitne gasne mreže postati evropski ključni energetski centar, ocenjuje Itar-tas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgradnja Južnog toka kroz Srbiju počeće danas oko 16 časova, kada će predsednik Srbije Tomislav Nikolić dati nalog za početak zavarivanja prvog spoja gasovoda koje će biti obavljeno u Šajkašu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo