PUSIĆ O KOALICIJI HDZ-HNS: / 'Da, jesam, znala sam za razgovore Vrdoljaka i Plenkovića... Sve se pretvorilo u svinjariju'

Image
12.6.2017.
14:17
VOYO logo

"To će svakako po sili Statuta i odluka mojih kolega prestati, ali ne znam u ovom trenutku je li već formalno prestalo, pretpostavljam, ali nemam tu informaciju", kazala je gostujući na N1 televiziji.

Image
ŠTROMAR SE PISMOM OBRATIO ČLANOVIMA HNS-a: /

'Zašto smo prvi put u 27 godina odlučili ići s HDZ-om? Zbog ovih 7 razloga...'

Image
ŠTROMAR SE PISMOM OBRATIO ČLANOVIMA HNS-a: /

'Zašto smo prvi put u 27 godina odlučili ići s HDZ-om? Zbog ovih 7 razloga...'

"Suradnja dviju stranaka je moguća kad postoji svrha"

Ona tvrdi da je znala za razgovore Ivana Vrdoljaka s Andrejom Plenkovićem držeći da je suradnja dviju stranaka moguća, ali tek kada za to postoji razlog i svrha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A ono što je meni prezentirano, valjda jer je meni to osobno važno, je da je to način da se spasi obrazovanje kroz jednu jaku osobu u HNS-u", rekla je te dodala da je Vrdoljaku odmah dala do znanja da u tome neće sudjelovati.

"Ja nisam nikakav fanatik. Čovjek ulazi u politiku da bi se postiglo neke ciljeve, a ako je to moguće - prekinuti koketiranje s ustaštvom, više novca za obrazovanje i znanost, Darwinova teorija, a ne kreacionizam, građanski odgoj u školama, spolni odgoj u školama... Cijeli niz vrlo konkretnih stvari. I dan danas bih osobno rekla, zbog svoje cijele karijere da u tome neću sudjelovati, ali vidim čak i neku logiku u tome da se cilj za koji se boriš, ako ga možeš postići s novim vodstvom, budeš za taj način. Dapače, mislim da bi to bilo vrijedno toga", pojasnila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amaterski izveden posao uništit će HNS

Ona smatra da je jedina osoba iz HNS-a koja bi mogla provesti tu reformu Pero Lučin.

"Ova gospođa nije HNS-ov kadar. Svašta je rečeno i strašno su se zakrvili, nažalost, odnosi, ali zbog vrlo amaterski i loše izvedenog posla se nešto što je moglo biti iskorak u hrvatskoj politici pretvorilo u svinjariju i uništenje HNS-a", rekla je Pusić i dodala da njezno odbijanje koalicije s HDZ-om nije bila osveta za izostanak podrške prilikom njezine neuspjele kanidature za glavnu tajnicu UN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina ljudi u HNS-u je, kaže, znala za razgovore s HDZ-om, ali ne i Anka Mrak Taritaš. Osim toga, kaže Pusić, razgovor nije gotova stvar.

"To nije bilo ni blizu završetka. Na Predsjedništvu smo donijeli odluku da za to nema temelja i da ne idemo u tu koaliciju", kazala je za N1 televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu je, kaže, i sam Vrdoljak predložio da se u tu koaliciju ne ide, no potom je došlo do obrata.

"Tada se vidjelo da obrazovanje nije ključna tema, nego opravdanje za nešto što je odlučeno mnogo striktnije nego što sam ja mislila - da se ide s HDZ-om i da ćemo onda vidjeti što dalje, a to me šokiralo", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Odlazak članova HNS-a nakon sjednice Predsjedništva stranke na kojoj je odlučeno da ne idu u koaliciju s HDZ-om.

"Vrdoljak se mora vratiti u HNS, ovo je njegov projekt"

Ona smatra da se Vrdoljak nakon podnesene neopozive ostavke ipak mora vratiti u stranku jer je ulazak u koaliciju s HDZ-om njegov projekt.

"Ako si doveo stranku u taj salto mortale, onda moraš pomoći da se to izvede ili ne provede. U petak, bilo mi je muka, nije bilo nikoga da taj projekt brani, da mislim da je to izvedivo, ustala bih i branila", priznala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija HDZ-a i HNS-a bi, po njezinom mišljenju mogla potrajati jer HNS nema kamo.

"Da se postavio drukčije i imao jasne i mjerljive zahtjeve i kriterije, onda bi se to dalo kontrolirati, ali unatoč svemu, ako išta, kad je već ovako, daj Bože da nešto od toga i uspije", zaključila je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo