prokomentirala najavu vlade / Pusić: 'Nije jasno što programski donosi proračun, ali bolje išta nego ništa'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potrebnim je ocijenila i najavu što je moguće efikasnijeg korištenja europskih fondova, a osvrnula se i na stavljanje naglaska na investicije u energetici i turizmu, istaknuvši kako je to tek početak

17.2.2016.
13:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica HNS-a i potpredsjednica Sabora Vesna Pusić komentirala je danas najavu nove Vlade o donošenju proračuna.

Image
sjednica vlade /

Orešković: 'Proračun predstavljamo 10. ožujka, obećali smo građanima reforme!'

Image
sjednica vlade /

Orešković: 'Proračun predstavljamo 10. ožujka, obećali smo građanima reforme!'

„Svakako je dobro da je konačno, dakle tri i pol mjeseca nakon izbora, predsjednik Vlade najavio da će Vlada faktički početi raditi na realizaciji svog programa. Tu nisu još najavljene reforme, ali najavljeno je da će se raditi na stavljanju u funkciju državne imovine, što je svakako važno i potrebno. Na  tome se već radilo i to svakako treba nastaviti“, poručila je Vesna Pusić u priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebnim je ocijenila i najavu što je moguće efikasnijeg korištenja europskih fondova, a osvrnula se i na stavljanje naglaska na investicije u energetici i turizmu, istaknuvši kako je to tek početak, s obzirom da su to dvije od šest točaka Industrijske strategije.

Kada je u pitanju najava izrade proračuna, nije jasno u kojem točno smjeru taj proračun ide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Predsjednik Vlade najavio je izradu proračuna, što je zakonska obaveza, međutim nije najavio što će taj proračun programski donijeti sa sobom“, rekla je predsjednica HNS-a dodajući kako nije jasno donosi li novi proračun više ili možda manje ulaganja u znanost i obrazovanje. „U tom smislu najava proračuna sa sobom ne nosi nikakve programske odrednice, nego samo činjenicu da će se ispuniti zakonska obaveza“, ocijenila je.

„Ja bih rekla da je bolje išta, nego ništa“, poručila je predsjednica HNS-a rekavši da Sabor već tjednima raspravlja o starim izvješćima različitih agencija iz 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ta izvješća nisu ranije dospjela na dnevni red jer je bilo sadržajno puno važnijih točaka, zakona i reformi koje su morale biti raspravljene, pa se o ovim izvješćima nije raspravljalo, a sada ona de facto popunjavaju dnevni red. To sigurno nije ono na što bi se Sabor, kao svoju glavnu aktivnost, trebao koncentrirati“, zaključila je Pusić u priopćenju.

Osvrnula se i na premijerovu najavu odlaska na Europsko vijeće, poručivši kako je dobro što će se upoznati s načinom rada Vijeća, ali i da razgovore koji se tamo vode ne bi nazvala BREXIT, odnosno izlazak Velike Britanije iz Europske unije, jer smatra da bi za cijelu Europsku uniju bilo vrlo loše da Velika Britanija donese takvu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo