'Pusić bi trebala dobro paziti što govori!'

18.1.2012.
18:09
VOYO logo

''Ne bih htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu! Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je, ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje!'', poručila je šefica diplomacije Vesna Pusić tijekom gostovanja na Anteni.

Nedugo nakon toga putem Facebooka oglasio se HSP-ovac Pero Kovačević te je poručio da Vesna Pusić treba paziti što priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svi trebaju paziti što se govori u kampanjama. Pusić cijelo vrijeme govori da se trebaju poštivati zakoni, a sami ih krši. Naime, u članku 116. Kaznenog zakona Republike Hrvatske stoji da se ne može prijetnjama utjecati na građane'', rekao nam je telefonskim putem Kovačević.

''Tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača, da na izborima ili prigodom glasovanja glasuje za ili protiv određenog kandidata, odnosno glasuje za ili protiv opoziva, ili glasuje za ili protiv određenog prijedloga u referendumu, ili uopće ne glasuje, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine'', stoji u članku 116, a Kovačević nam je tim putem poručio da bi zbog prijetnji Pusić mogla biti kažnjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo