Pušenje postaje zaista papreno skupo

Pozdrav iz Rovinja stigao je hrvatskim ljubiteljima nikotina. TDR je poskupio cigarete za jednu kunu.

5.3.2013.
7:25
VOYO logo

Istovremeno, Philip Morris još ima stare cijene, Marlboro se drži na 23 kune, no treba se prisjetiti da je prije nekoliko mjeseci upravo Marlboro već poskupio za jednu kunu. Tada su TDR-ove cijene mirovale, a danas se primjerice TDR-ov Ronhill cjenovno približio Marlboru, koji je pak uvijek slovio za skupu cigaretu koju si mnogi ne mogu priuštiti.

Prije nekoliko mjeseci poskupjele su i još neke cigarete izvan TDR-a, poput Pall Malla (BAT), Murattija (Philip Morris), Davidoffa (Imperial Tobacco)... no svako se poskupljenje odnosilo uglavnom na jednu kunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvertira je to, naravno, u poskupljenje cigareta koje nas očekuje ulaskom u EU, kad će ovaj porok biti papreno skup ne samo po zdravlje, nego i u odnosu na osnovne, dakle potrebne životne namirnice. Da je ovoga časa za kunu poskupjelo kruh i mlijeko, građani bi na razne načine i raznim kanalima izražavali svoj revolt.

Poskupio i duhan za motanje

Za cigarete ni najokorjeliji pušač neće glasno reći ''Što vam je, kako možete to činiti narodu i dizati cijene'', a kamoli izaći na ulicu s takvim transparentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poskupio je i duhan za motanje, i to znatno više od cigareta, ali opet je jeftiniji od gotovih cigareta. Velika većina pakiranja duhana od 40 grama poskupjela je od šest do 10 kuna, piše Novi list.

Kozmetičke promjene cijena cigareta zasad ne uznemiravaju građane – pušače, a oni koji su prešli na motanje duhana ili smanjili broj cigareta dnevno, učinili su to zbog prevelikih troškova režija, a ne simboličnog poskupljenja cigareta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo