Reakcije na napad / Pupovac zbog incidenta u Supetru naljutio Thompsona: 'Prestanite sijati mržnju i izluđivati svoj narod'

Image
Foto: Miranda Cikotic/Davor Puklavec/PIXSELL

Reakcije na napad u Supetru se ne stišavaju

12.6.2019.
13:55
Miranda Cikotic/Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Komentirajući napad u Supetru, Milorad Pupovac prije nekoliko dana je kazao kako takvo što ne rade niti pijanci, te kako je potrebno da društvo napokon sazrije u svijesti o tome što je zločin iz mržnje i što je netolerancija i koji su akti nasilja prema pripadnicima manjina. 

Potom je kazao kako su mladima orijentir navijači i ono što se skandira na stadionima: 'Ubij Srbina'. "Mladima su orijentiri i poruke s Thompsonovih koncerata, a ne ono što bi trebalo doći od najviših predstavnika političke vlasti i predstavnika vjerskih zajednica", kazao je Pupovac te zaključio kako su pravi krivci oni koji ne čuju što se skandira i pjeva na Thompsonovim koncertima, nego kažu da je to domoljubna poezija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirali iz Thompsonovog menadžmenta

Na službenim stranicama pjevača Marka Perkovića Thompsona potom je objavljena kritika na izjave predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca koji je u medijima kazao kako je najveći krivac za događaj na Supetru upravo Thompson i njegova pjesma iz Domovinskog rata "Bojna Čavoglave".

"Predsjednik SDSS-a, stranke koju je osnovao ratni zločinac Goran Hadžić, stranke koja je za naslovnicu svoga tjednika stavljala sliku kako srpom kolju Thompsona, komentirao je incident na otoku Braču u Supetru. Ni manje ni više, ustvrdio je kako je Thompson i njegova pjesma iz Domovinskog rata "Bojna Čavoglave" najveći krivac što se je taj incident u Supetru dogodio. Također je ustvrdio kako se domoljubno pjevanje uvijek završi s aktima nasilja", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se kako Pupovcu poručuju neka "prestanite sijati mržnju i govoriti laži kao i izluđivati u prvom redu svoj vlastiti narod".

"Prestanite poticati svoj manjinski narod u Republici Hrvatskoj na mržnju prema Hrvatima, našoj kulturi, vjeri i običajima jer vjerujemo da je i njima dosta patnje i laži od takvog četnikovanja i manipuliranja. Prestanite s kaznenim djelima kao što ste to radili pozivajući naslovnicom u vašem tjedniku na klanje Thompsona. Takvih promicatelja mržnje je bilo krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a sjetite se samo vašeg prethodnika, zločinca koji vam je osnovao stranku i shvatit će te kako takva mržnja nikome pa ni vašem narodu ništa dobro ne donosi, osim naravno pojedincima koji se bave etno biznisom kao što si ti Milorade", stoji u objavi koju potpisuje menadžment Marka Perkovića Thompsona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Govor u saboru

Na današnjoj sjednici Sabora za govornicu je stao Milorad Pupovac te se ponovno osvrnuo na posljednje slučajeve nasilja nad pripadnicima srpske nacionalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugi dan nakon Bljeska sam prvi put otišao u Jasenovac. Sve što sam završio od škola završio sam u Hrvatskoj i u nijednoj od tih škola nije me nitko učio da ikoga mrzim. Nisam čuo nijednu lekciju da bi ijedna etnička grupa trebala biti predmet mržnje. Ni tada ni danas ne živim s trunkom mržnje, ali živim u zemlji mržnje i nasilja. Živimo u zemlji u kojoj je ukor pred otkaz dobio nastavnik, predsjednik Mense, zato što je na Facebooku napisao nešto o čemu svi trebamo razmišljati... Što je to što naši osmaši slušaju kad odu u Vukovar? Slušaju, npr., da jedan od zastupnika, kojega nikad nitko nije osudio... netko tamo, držeći predavanja učenicima, govori da je Vojislav Stanimirović ratni zločinac. Ako je on, od danas i mene smatrajte ratnim zločincem. Ja sam ratni zločinac, pozivam DORH da čuje što sam rekao. Bit ću u klubu zločinaca koji se bore protiv mržnje... Čudimo se što djeca svojim porukama mržnje prema svojim kolegama druge etničke pripadnosti, posežu za nasiljem. Ne krivim njih, nisu oni krivi, krivi smo mi", kazao je u Saboru Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a.

Napao ga Zekanović

Nakon njega govorio je Hrvoje Zekanović iz HRAST-a koji je kazao kako je za dans pripremio sasvim drugi govor, no nakon Pupovca ne preostaje mu drugo već se nadovezati na njegove izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska nije zemlja mržnje. Jedini koji širi mržnju u Hrvatskoj je on - Milorad Pupovac. Neka jasno i glasno kaže da je Vojislav tanimirović bio okupatorski gradonačelnik u Vukovaru", kazao je nakon Pupovca Hrvoje Zekanović.

Podsjećamo, u nedjelju je, nakon nogometnog turnira Torcida kupa u Supetru na Braču, nekoliko osoba napalo sezonce - trojicu mladića iz Slavonije i djevojku iz Varaždina. Povod za napad je bila nacionalna netrpeljivost jer je netko iz skupine napadača tražio "Gdje su Srbi?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo