PUPOVAC OBJAVIO DRAMATIČAN STATUS NA FACEBOOKU: / 'Srbi žive u strahu zbog toga što su Srbi!'

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac na svom je profilu na Facebooku objavio status s vrlo dramatičnim viđenjem položaja Srba u Hrvastkoj i njihovim strahovima.

11.7.2016.
10:55
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Naveo je i neke primjere koji potkrijepljuju njegove tvrdnje.

"Boje se reći da su Srbi"

"Dugo već razmišljam o strahovima Srba u Hrvatskoj i neprestanom obnavljanju tih strahova od strane onih koji imaju političku i duhovnu moć u Hrvatskoj. Pored strahova, kao što su oni vezani uz zaposlenje, dugove, zdravlje i budućnost djece, a koje dijele s većinom hrvatskih gradjana, Srbi, mnogi od njih, žive u strahu zbog toga što su Srbi. Boje se reći da su Srbi. Boje se pokazati da imaju veze sa Srbima i njihovim institucijama. Boje se prenositi svoju pripadnost srpskom narodu na nove generacije. Dakle, mnogi od Srba ne žive s osjećajem slobode već s osjećajem straha", piše Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'U HRVATSKOJ SE NEGIRAJU USTAŠKI ZLOČINI': /

Pupovac i Bet Israel neće u Jasenovac

Image
'U HRVATSKOJ SE NEGIRAJU USTAŠKI ZLOČINI': /

Pupovac i Bet Israel neće u Jasenovac

"Srbe u povratničkim sredinama muči siromaštvo"

"Navest ću primjer o kojem sam nedavno slušao. U jednom gradu, a nije jedini s takvom pričom, vjernici nerijetko mole svojeg pravoslavnog svećenika da im u kuću ne dolazi u mantiji već da do njih dodje u civilnom odijelu a da mantiju obuče kad udje u njihovu kuću ili stan. U istom gradu čujemo da učenica koja dolazi u pravoslavnu crkvu na vjeronauk zbog u najmanju ruku nastavničinog netaktičnog komuniciranja u razredu otkriva njezin vjerski identitet i podvrgava je veoma neugodnim reakcijama ostalih učenika. A bez adekvatne nastavničine reakcije. Dakle, strahovi se podržavaju i potiču', piše Pupovac koji tvrdi da sve navedeno malo koga u Hrvatskoj brine.

"Nas jest i treba biti briga. A učinit ćemo da postane i briga onih koji taj strah kod Srba proizvode i kod onih koji ne znaju da njihovi susjedi žive s tom vrstom straha", završava svoj post na Facebooku Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo