'NIKAKAV SUKOB HULIGANA' / Pupovac o napadu na maloljetnike: 'Lako je moguće da su to navijači koji su htjeli spriječiti naš dolazak u grad'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vidljivo je, kazao je, da su huligani smatrali da mogu napasti nekog tko je fizički slabiji i da se mogu osjećati sigurno, da im se ništa neće dogoditi

9.1.2024.
13:20
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Klub zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke održao je konferenciju za medije kako bi prokomentirali napad na maloljetnike prošle subote u Vukovaru. Kažu da to nije bila tučnjava navijačkih skupina nego brutalni napad na maloljetnike, te očekuju jasnu reakciju policije i pravilnu kvalifikaciju djela.

"Ne identificira se pravilno ono što se dogodilo tu večer. Desetak djece šetalo je gradom, mirno, družeći se, da bi napadači, huligani, čuli nekoga od djece da govori ekavicom i to im je bilo dovoljno da krenu tući djecu, i to sve odredom", rekao je predsjednik Kluba zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke Boris Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidljivo je, kazao je, da su huligani smatrali da mogu napasti nekog tko je fizički slabiji i da se mogu osjećati sigurno, da im se ništa neće dogoditi.

Image
EKSKLUZIVNO ZA RTL DANAS /

Otac pretučenih blizanaca: 'Moja djeca miješaju ekavicu. Pitali su ih jesu li Delije ili Grobari i počeli drobiti'

Image
EKSKLUZIVNO ZA RTL DANAS /

Otac pretučenih blizanaca: 'Moja djeca miješaju ekavicu. Pitali su ih jesu li Delije ili Grobari i počeli drobiti'

"Ne radi se ni o kakvom fizičkom incidentu, ne radi se o međuvršnjačkom nasilju, tučnjavi ili sukobu suprotstavljenih navijačkih skupina, nego o brutalnom, ničim izazvanom napadu na djecu", poručio je Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako to nije prvi puta i podsjetio na incident uoči lanjske Kolone sjećanja u Vukovaru, kada su napadnuti studenti iz Srbije u autu srpskih registracijskih oznaka.

"Zato ovdje očekujemo jasnu reakciju prvenstveno policije, očekujemo potpunu istragu, pronalazak svih napadača, pravilnu kvalifikaciju dijela, primjereno kažnjavanje, jer ovom nasilju se mora stati na kraj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je komentirao i Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

"Vukovar je grad razlika i različitih ljudi po izgovoru jezika, etničkoj i vjerskoj pripadnosti, političkim opredijeljenima i navijačkim strastima te da se to bogatstvo već godinama pretvara u povode za nasilje već godinama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I to nasilje ima svoje političke pokrovitelje, ima svoje političke poticatelje i ima toleranciju prema nasilju umjesto toleranciju prema razlikama", istaknuo je.

Pozvao je ljude iz politike da ne potiču ekstremizam i ne koriste ekstremiste za obračune s drugim političkim grupacijama, kao što je bio slučaj sa sprječavanjem njihovog dolaska u Vukovar uoči Kolone sjećanja. "Lako je moguće da je dio tih navijača bio među onima koji su nas čekali. I neka se danas ne prave kao da ne znaju ništa", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu konferenciju pogledajte u nastavku:

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo