PUNO SKUPLJI ZAKUP: / Fond za zaštitu okoliša nije imao razloga preseliti u Zagreb Tower

Image
Foto: PIXSELL, Zeljko Lukunic
10.9.2015.
20:40
PIXSELL, Zeljko Lukunic
VOYO logo

Troškovi zakupa u ovom privatnom poslovnom neboderu su za 29,6 posto veći nego su bili na zagrebačkom Ksaveru. U preuređenje ureda na Ksaveru, Fond je od 2007. već uložio 24,2 milijuna kuna, a na novoj lokaciji nema mjesta za arhiv Fonda. Osim toga, država samo u kompleksu na Ksaveru na raspolaganju ima dodatnih 778 državnih kvadrata koje nitko ne koristi, a koji bi mogli zadovoljiti potrebe Fonda.

Revizija je češljala poslovanje Fonda gotovo punih pet mjeseci, od konca ožujka do polovine kolovoza. Nalaz u potpunosti potvrđuje navode Slobodne Dalmacije koja je prije godinu dana prva objavila detalje tajnog ugovora Ministarstva za zaštitu okoliša i Fonda sa Zagreb Towerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon očitovanja Fonda, izvještaj ide u Sabor

Izvještaj o reviziji dostavljen je Fondu na očitovanje nakon čega ide u Sabor.

Na Ksaveru je Fond koristio prostor od 3768 četvornih metara od čega je 2830 kvadrata bilo u državnom vlasništvu koji su korišteni bez naknade, uz plaćanje pričuve od 26 kuna po metru četvornome, odnosno 882.960 kuna na godišnjoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni troškovi na Ksaveru Fond su koštali 4,2 milijuna kuna, odnosno 92,45 kuna po metru četvornome. Selidbom u Zagreb Tower situacija se mijenja, i to na štetu Fonda, a ukupni troškovi rastu gotovo za trećinu, odnosno za 29,6 posto. Za 5452 metra četvorna Fond Zagreb Toweru u pet godina treba platiti 4,18 milijuna eura, odnosno 15,87 eura po metru četvornome, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo