Puna nam je kapa kamenja, selimo se!

"Mnogi se čude našem potezu, a ja se čudim njima.

29.1.2012.
8:54
VOYO logo

Jerčići pakiraju kufere. Mladoj obitelji koja živi u neposrednom podnožju omiške Babnjače, na adresi Put Vrila 4, puna je kapa kotrljajućega kamenja. Odluku su donijeli i više ih nitko ne može od nje odgovoriti.

Vidio bih vas kako biste zaspali nakon svega što se dogodilo. Mi smo svi još uvijek pod stresom, bojimo se za vlastite živote, a najgore od svega je što nas nitko ne obavještava što nam je činiti. Uslijed olujnog nevremena s brda Babnjača odlomilo se, podsjetimo, nekoliko kamenih gromada, pri Joze Jerčića čemu se ona najteža probila do dnevnog boravka Anina susjeda , dok je tek nešto lakši kameni blok svoj put okončao samo nekoliko metara od sobe u kojoj su tog 20. siječnja spavala Anina djeca, trogodišnja Dora i jednogodišnji Mate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Jerčić priznaje da joj se i danas noge tresu pri pomisli što se njezinoj djeci moglo dogoditi. A upravo se zbog djece, u dogovoru sa suprugom Domagojem, odlučila do daljnjega preseliti u Podašpilje, selo u omiškome zaleđu.

Opasnost iznad glava

"Nakon što je planinar Ivica Matković pri obilasku opasnih stijena nogom odvalio stotinjak kilograma težak kamen, prestali smo se dvoumiti. A pogotovo nakon što smo iz novina doznali da nam se doslovno poviše glave nalazi 12 tona teška stijena koja se već odvojila od litice", kaže zaSlobodnu Dalmaciju Domagoj Jerčić, na kojemu se vidljivi podočnjaci od neprospavanih noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio bih vas kako biste zaspali nakon svega što se dogodilo. Mi smo svi još uvijek pod stresom, bojimo se za vlastite živote, a najgore od svega je što nas nitko ne obavještava što nam je činiti", kaže Domagoj koji je, kao dokaz da nevolja nikad ne dolazi sama, prije točno mjesec dana ostao bez posla.

Dora doživjela šok

Najavljena sanacija, koju bi Ivica Matković s kolegama penjačima trebao početi u utorak, posebno ljuti Jerčiće. Pitaju se, naime, tko im može jamčiti da planinari nehotice neće izazvati nove odrone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlaze najviše zbog djece. Naime, Dora je nakon svega počela povraćati, a obiteljska pedijatrica im je kazala da je vjerojatni uzrok tome šok koji je doživjela nakon pada stijena.

"Iako su joj samo tri godine, svega je svjesna, pa stalno govori o tom nesretnom kamenju", kaže Ana Jerčić, uvjerena da će se s preseljenjem vratiti mir u njezinu obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo