PULSKI ROTOR ZASVIJETLIO U PLAVOJ BOJI: / Istra proglašena korona-free zonom

Image
2.5.2020.
23:11
VOYO logo
Image

U Istri u subotu više nema oboljelih te je, simbolično i u znak podrške borbi protiv epidemije koronavirusa, veliki rotor u Šijani na ulazu u Pulu večeras zasvijetlio svijetloplavom bojom, koja je prepoznata kao boja borbe i pobjede nad tim virusom.

Image

Kako je istaknuto, cijela županija postala je korona "free zona" te je Stožer civilne zaštite Istarske županije predložio da se to obilježi, a Grad Pula spremno prihvatio.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

"Imamo mirnu i stabilnu situaciju i ne očekujemo značajne promjene. Nadzor nad izvršenjem propisanih mjera aktivno se provodi i on služi u korektivne svrhe, da nas podsjeti kako se trebamo ponašati", poručio je Stojanović.

Image

02.05.2020.., Pula - U Istarskoj zupaniji nema vise osoba oboljelih od koronavirusa te je time cijela zupanija postala korona free zona. Stoga je simbolicno i u znak podrske borbi protiv epidemije, rotor u Sijani osvijetljen svjetlo plavom bojom, koja je prepoznata kao boja borbe i pobjede nad koronavirusom. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Image

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović izvijestio je u subotu kako je od početka pandemije Covida-19 na području Istarske županije uzeto 1733 uzoraka brisa te kako je trenutno 1384 osoba u samoizolaciji.

Image

U Istri je ukupno bilo zaraženo 87 osoba, prvi slučaj zabilježen je 8. ožujka, a umrle su dvije osobe i to poznati ugostitelj iz Brtonigle te 92- godišnja žena također s područja sjevero-zapadne Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo