Novi izgled / Pulska Arena zasjala novim sjajem: 'Mi smo jako zadovoljni. Sve je postignuto.'

Arenu više ne skrivaju krošnje, ali Puljani o uređenju vrijednom 4 i pol milijuna kuna imaju različita mišljenja

9.7.2019.
20:36
VOYO logo

Iako su građani bili bijesni, danas je novi prilaz gotovo dovršen. Pulska Arena vidljiva je sa svih strana. Kako sada izgleda 'serpentina' na kojoj više nema sedam stoljetnih čempresa?

Nova šetnica. Umjesto stoljetnih čempresa sadi se lavanda, ružmarin i ostalo nisko raslinje. Arenu više ne skrivaju krošnje, ali Puljani o uređenju vrijednom 4 i pol milijuna kuna imaju različita mišljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa bolje je bilo prije. Ljepše je, bilo je puno hladovine", rekao je Josip iz Pule.

"Pa meni se, iskreno rečeno, sviđa. Ovo je dobro napravljeno sve. Jedino zamjerka, ne možete baš sve imati. Tamo je bio hlad, ona stabla i tako dalje, ali ovo je lijepo napravljeno", kazao je Duško Brajović iz Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sviđa se i turistima. Novo je, uredno, dostojno najvažnijega hrvatskog spomenika kulture.

"Koliko je god moguće trebao bi fokus biti na toj starini, a ne rezati stabla samo da bi se dobio bolji pogled", izjavila je Christine iz Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Općenito nešto drevno jer volim pokušati uroniti u situaciju staru nekoliko stoljeća, ponekad i tisućljeća, i pokušati razumjeti kako je to nekada izgledalo i kako se uspjelo do danas sačuvati", kazao je Massimo iz Italije.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelji projekta, Arheološki muzej Istre i Grad Pula, više su nego zadovoljni. Cilj je bio potpuno čista vizura Arene.

"Mi smo jako zadovoljni, bilo je puno priprema po tom projektu. Odlučivali smo zajedno s konzervatorima - koje obloge, koji materijali, i tako dalje. Sve je to postignuto", Izjavio je Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuju i buduće pothvate. Sa stražnje strane Arene trebao bi niknuti novi trg. Na sjevernom prilazu uredit će se stepenište, a govori se i o zabrani prometa ispred pulskog Amfiteatra, čime bi ta drevna antička građevina dobila zaslužene vizure sa svih strana svijeta.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo