IMA NEUPISANIH / Puljak se pohvalio: 'Sva djeca u Splitu starija od tri godine, upisana su u vrtiće.' Što je s jaslicama?

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Danas će biti raspisan natječaj za grdnju vrtića u gradskim četvrtima Pujanke i Kila, a planirana je i gradnja manjeg vrtića na Mertojaku. Puljak je ocijenio da je stanje predškolskom odgoju u Splitu najbolje u zadnjih nekoliko godina naglasivši da je zaposleno više od 30 novih trećih odgajatelja

1.9.2023.
11:29
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak izjavio je u petak da su sva djeca u tom gradu iznad tri godine upisana u vrtiće, a ove je godine iz gradskog proračuna osigurano 26,5 milijun eura za predškolske programe.

"Imali smo zakonsku obvezu upisati svu djecu iznad četiri godine, a mi smo uspjeli upisati i djecu iznad tri godine", rekao je Puljak na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče jaslica, manje od 40 djece ostalo je neupisano, a lani ih je bilo više od 400, kazao je Puljak i najavio da će Grad Split financijski pomoći roditeljima koji ne mogu čekati na mjesta u jaslicama.

Image
za 1000 djece /

Iz Zagreba se pohvalili: Ide izgradnja 10 vrtića, od Španskog, Lučkog, Sloboštine do Sesvetskih Sela

Image
za 1000 djece /

Iz Zagreba se pohvalili: Ide izgradnja 10 vrtića, od Španskog, Lučkog, Sloboštine do Sesvetskih Sela

"Ove smo godine za predškolske programe iz gradskog proračuna osigurali 26,5 milijuna eura, što je četiri milijuna više nego lani", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas će biti raspisan natječaj za grdnju vrtića u gradskim četvrtima Pujanke i Kila, a planirana je i gradnja manjeg vrtića na Mertojaku.

Puljak je ocijenio da je stanje predškolskom odgoju u Splitu najbolje u zadnjih nekoliko godina naglasivši da je zaposleno više od 30 novih trećih odgajatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je žaljenje što se djeca u vrtićima koriste u političke svrhe i pozvao splitske političare da se suzdrže senzacionalizma i populizma kad su djeca u pitanju.

Također je zamjerio nekim medijima da objavljuju podatke i identitet djece s poteškoćama u razvoju, rekavši kako je to ispod razine medijske struke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: U Pločama vrtić od jeseni za sve besplatan: 'Roditelji su morali kalkulirati gdje s djecom dok rade, sad više ne!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo