CURE NOVI DETALJI / Puklinovi ljudi tumaraju Hrvatskom lutrijom: Otkriveno kako je zapošljavao preko veze, 'ugurao' i sina bivše ljubavnice

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sumnja se da je Goran Puklin, Piruški Canjugi prenosio povjerljive informacije o istrazi u Agrokoru, ali i da je vukao konce u Hrvatskoj lutriji

18.11.2021.
16:27
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su završili u istražnom zatvoru, detalji oko djelovanja osumnjičenika u  slučaju curenja informacija vezanih za aferu Agrokor, sve se više otkrivaju javnosti. 

Kako sada doznaje Telegram, ispostavlja se kako je poduzetnik Goran Puklin, suprug bivše zamjenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Mirele Alerić Puklin, kadrovirao po Hrvatskoj lutriji na čijem čelu sjedi Mario Musa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji su naime pronašli poruke u njegovom mobitelu koje je slao putem Whatsappa. Tako stoji da je 22. rujna 2019. nešto iza ponoći, kontaktirao saborskog zastupnika HDZ-a Maria Kapulicu te mu naveo kako je pomogao kod zapošljavanja Željka Fadljevića, danas jednog od osumnjičenika u slučaju. 

Image
istraga protiv petero /

USKOK objavio detalje akcije u kojoj su uhićene bivša tužiteljica i Piruška Canjuga: Evo za što ih se sumnjiči

Image
istraga protiv petero /

USKOK objavio detalje akcije u kojoj su uhićene bivša tužiteljica i Piruška Canjuga: Evo za što ih se sumnjiči

“Onaj Željko Fadljević (jednom sam ti ga doveo u ured i jednom smo bili na ručku, kod Muse je dir. nabave po mojoj preporuci, ja ga znam još dok smo skupa radili u Dalekovodu”, napisao je Kapulici Puklin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje, zaposlio je čini se i brata supruge, a to su istražitelji otkrili pregledom njenih poruka suprugu. Rekla mu je tada su si njegovim zapošljavanjem stvorili probleme. 

"(...) S Domagojem blage veze nemam osim što smo ga nepametno i naivno uopće tamo gurnuli", navela je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, USKOK je utvrdio kako u Hrvatskoj lutriji radi i sin žene s kojom je Puklin imao ljubavnu avanturu, a kojem je u prosincu 2019. poslao više poruka. U jednoj ga direktno pita je li mu se javio Musa, a ovaj odgovara da jest. 

Kasnije se Puklin čuje i s bratom supruge te govori kako je za mladića sve poslano te kako bi trebalo ući u proceduru za koji dan. Par dana nakon toga javlja mu da mladić s radom počinje sutra te se zahvaljuje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Puklin se čuje i s majkom mladića koja mu kasnije javlja da je pozvan da razgovor. "Ajde ga zvrcni kad ćeš moći samo da mu kažeš što je Musa rekao, molim te i volim volim volim", piše mu ona. 

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo