'Plenković je lijepa fasada' / Prvo brat, a onda i šogor: u Mostu začuđeni, oporba oštra, Plenković zatražio izvješće

U SDP-u se pitaju: 'Kako je moguće da je Oku sokolovom bilo što moglo promaknuti?'

3.3.2017.
18:51
VOYO logo
Image
zakon braće /

O 'aferi brat' se oglasio i ministar Goran Marić: tvrdi da je o svemu doznao iz medija

Image
zakon braće /

O 'aferi brat' se oglasio i ministar Goran Marić: tvrdi da je o svemu doznao iz medija

Prvo brat, a onda i šogor: pod povećalom su se našli i jedan i drugi član obitelji ministra Gorana Marića, odnosno njihova napredovanja u javnim tvrtkama. Premijer Plenković kaže da je zatražio izvješće nadležnog ministra, iz Mosta kritiziraju, a iz oporbe se pitaju kako je slučajeve moglo previdjeti Oko sokolovo?

Dan nakon što je brat ministra Gorana Marića podnio ostavku na mjesto člana uprave društva Tehnički servisi željezničkih vozila - i to direktno s burze -  otkrilo se da je u HŽ-u istodobno napredovao i ministrov šogor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Goran Marić još uvijek ima čvrstu podršku svog šefa.

"Ministar Marić je dobio povjerenje kao i ostali članovi Vlade, njegova izjava jučer bila je vrlo precizna i jasna i ne bih ulazio više u taj slučaj, on je završen", izjavio je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora u slučaju ministra Marića prvenstveno vidi medijsko-političku urotu.

"Bilo bi vrlo zanimljivo otkriti zbog čega se to događa baš sada, zbog čega baš sada nakon imenovanja u Podravci. To bi bilo interesantno vidjeti, to bi bilo pravo istraživačko novinarstvo, otkrilo bi se puno više toga, a što se tiče svega ostalog, to je iza, mene ne interesiraju drugi", kazao je Božo Petrov, predsjednik Hrvatskoga sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Mostovi ministri u Vladi ipak su skloniji kritici, i to ne samo koalicijskog partnera.

"Bio sam isključivo protiv tih stvari kad su se događale i u Mostu, u takozvanoj Aferi Kum, jer javnost to drukčije gleda. Da si i najstručniji na svijetu, ukoliko nisi već bio na toj poziciji prije dolaska člana obitelji na vlast onda bi ipak morali vodit računa da to ne radimo", rekao je Ivan Kovačić, Mostov potpredsjednik Vlade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba se, pak, čudi kako to da ministar koji upravlja državnom imovinom nije znao tko se  iz bliske obitelji zapošljava i napreduje tvrtkama koje - iako formalno nisu pod njegovim ministarstvom - ipak jesu dio državne imovine.

"Kako je moguće da je oku sokolovom bilo što moglo promaknuti? Ova vlada ima svakim danom neku novu aferu, i dojam je da je premijer Plenković jedna lijepa fasada a ovo sve drugo ispod toga što se događa su afere najgore vrste", izjavio je Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, brat ministra Marića neće ostati nezaposlen - ruku mu je odmah pružio zagrebački gradonačelnik.

"Jučer sam nazvao predsjednicu Uprave Holdinga i rekao joj da čovjek koji radi 34 godine svoj posao pošteno i korektno može doći u Holding ili u Integrirani promet ili u ZET da nam pomogne da radimo zajedno", obznanio je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Marić o svemu se danas odlučio - ne oglašavati. 

Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo