ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA / Prvi intervju splitskog gradonačelnika nakon opasne dijagnoze: 'Snagu crpim u vjeri'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Splitski gradonačelnik provodi vrijeme dosta intenzivno, a otkrio je to i u prvom intervjuu nakon dijagnoze s kojom je suočen

2.5.2018.
11:44
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Manje od godine dana proveo je u fotelji gradonačelnika, a nema nevolje koja ga u tom razdoblju nije snašla: od katastrofalnih požara doslovno u prvim danima mandata, preko uzbuna zbog zamućene vode ili panike oko miomirisa s gradskog odlagališta otpada, do šokantnog otkrića bolesti prije točno tri mjeseca.

U svakom slučaju, Andro Krstulović Opara, provodi vrijeme dosta intenzivno, a otkrio je to za tportal i to u prvom intervjuu nakon dijagnoze s kojom je suočen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točno jedanaestog dana nakon ozbiljnog zahvata na mozgu ukazao se na terenu i rješavao krizu oko Karepovca i već tada ponašao se gotovo kao da nema apsolutno nikakvih problema. Vratio se u puni pogon.

"Osjećam se dobro. Znate što Japanci kažu kada se suoče s dijagnozom? Kažu: 'Bio sam bolestan.' Tako se i ja prema ovoj ozbiljnoj bolesti pokušavam postaviti poput Japanaca jer oni kažu da su bili bolesni do trenutka dobivanja dijagnoze, nakon koje započinje liječenje. Takav stav mi omogućuje da svoj posao radim punom snagom, a pored toga imam izvrsnu ekipu suradnika koji me jako dobro prate. Mislim da nitko, pa ni moji najveći kritičari, ni u jednom trenutku nije primijetio bilo kakav utjecaj posljedica moje bolesti na funkcioniranje sustava koji sam stavio na noge", kazao je Opara dodavši kako mu najteže pada što se donekle morao odreći sportskog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije krio ni to da snagu pronalazi u vjeri.

"Dala mi je snagu u jako grubim trenucima, snagu za koju nisam mislio da je imam. Pronašao sam je u molitvi i u dobrim željama koje sam primio od ljudi oko sebe, čije su me molitve također osnažile. Teško je to objasniti nekome tko se nije osobno našao u toj situaciji, ali uvjeren sam da sam imao pomoć svog anđela čuvara, koji mi je pomogao da sve prebrodim", kazao je Opara za tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli intervju porčitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo