više od 150 prijavljenih / Prvi hackhaton Hrvatskog Telekoma Hack it! okupio više od deset timova koji traže rješenje za komunikaciju budućnosti

Image
Foto: PR fotografije

U petak 4. studenog počinje Hack it!, prvi hackhaton u organizaciji Hrvatskog Telekoma i hub:rauma, inkubatora Deutsche Telekoma, na kojem će se više od 10 timova natjecati kako bi u samo 24 sata osmisle najbolje rješenje za komunikaciju budućnosti i osvoje glavnu nagradu u iznosu od 20.000 kuna

4.11.2016.
9:37
PR fotografije
VOYO logo

Za Hack it! hackhaton je u kratkom roku stiglo više od 150 prijavljenih, većinom programera, dizajnera i osoba iz područja marketinga i businessa, među kojima je odabrano 43 najbolja kandidata. Pazeći na ravnotežu u znanju i vještinama, oni su potom raspoređeni u timove pred kojima je zadatak osmisliti način na koji ćemo komunicirati u budućnosti. Bez obzira je li riječ o augmented reality, virtual reality ili nekoj trećoj tehnologiji, najviše će se cijeniti inovativnost i razvijenost ideje, a dodatna je prednost ukoliko rješenje ima tržišni potencijal.

Image
Foto: PR fotografije

„Kao vodeća telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj, HT postavlja digitalne trendove i usluge. Kako bismo bili najbolji, bitno nam je da imamo izravan doticaj s novim i inovativnim idejama, a tu su ključne upravo start up zajednice i projekti poput hackhatona. Ovdje su okupljeni ljudi koji razmišljaju svježe i izvan okvira, što je ključno u dinamičnom sektoru telekomunikacija. Mi želimo poticati takve ljude u njihovom razvoju i s njima profesionalno surađivati – dio je naše šire strategije suradnje s akademskom i studentskom zajednicom iz STEM područja“, poručila je članica Uprave HT-a za ljudske resurse Marija Felkel i dodala kako je iznimno veseli da su dvoje natjecatelja zaposlenici HT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza organizacije Hack it!-a je tim zaposlenika HT-a na čijem je čelu Ana Pauzar, voditeljica Odsjeka za razvoj proizvoda i ponuda novih poslovanja i voditeljica projekta hackhatona.

Image
Foto: PR fotografije

„Jako smo zadovoljni interesom start up zajednice, jer smo dobili preko 150 prijavljenih među kojima smo odabrali 43 najbolja kandidata prijavljenih kao timovi i pojedinci. Rješenja koja tražimo moraju biti cjelovita, kreativna i izvediva, a cilj je na kraju se zapitati – pa kako se mi toga nismo sjetili? Posebno bi nas veselilo da rezultat našeg Hack it!-a bude komunikacijsko rješenje koje bi se moglo primijeniti u cijelom Deutsche Telekomu“, izjavila je Pauzar i nadodala kako od lipnja HT koordinira Core Communication Competence Center za DT Grupu, što znači da je odgovoran za provedbu ciljeva orijentiranih na temeljne komunikacijske telekom usluge na razini cijelog Deutsche Telekoma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se odvija u prostorijama Hrvatskog Telekoma na adresi Park Stara Trešnjevka 2, službeni program počinje u petak, 4. studenog u 17 sati, a nakon uvodne prezentacije i formiranja timova kreće hacking. Timovima će tijekom oba dana biti na raspolaganju međunarodni tim vanjskih mentora, koji će natjecateljima pomoći u usmjeravanju i razvoju ideja. Uz višesatni hacking, natjecateljima će biti osigurana chill out zona s mnoštvom inovativnih gadgeta, hrana i piće bit će na raspolaganju cijelo vrijeme. Uz vrlo vrijedne nagrade za prva tri mjesta, osigurani su i razni pokloni iznenađenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo