bivši kolege i dalje u nevjerici / Prvi dan iza rešetaka: Dolački će se žaliti na presudu, otkrivamo i da je sam u ćeliji

Mnoge umirovljene policajce cijeli slučaj Dolački ustvari je jako ražalostio. I zbog svega se ne osjećaju dobro

8.2.2019.
19:00
VOYO logo

Nekad su zbog njega kriminalci išli u zatvor, a sada se tom miljeu pridružio i on sam. Kasno sinoć Željko Dolački pojavio se na vratima zagrebačkoga Remetinca! 

I dok je on iza rešetaka - njegovi bivši kolege i dalje u nevjerici, a odvjetnički tim prvi u posjetu osuđenomu bivšem šefu krim policije.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasno sinoć doveo ga je taxi. S dvije vrećice u ruci i osmijehom na licu - Željko Dolački prvo je pozdravio pravosudnog policajca na porti, mahnuo taksisti, pa se zaputio iza rešetaka. Na služenje nepravomoćne kazne.

"On je šokiran"

Jutro poslije - odvjetnički tim stigao mu je u posjet, ali i izišao bez puno komentara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja znam kako se on osjeća, ja ga poznajem u dušu, nije mu lako, nije mu ugodno, on ima više djece. On ima više djece. Neću namjerno preciznije govoriti o tome, neka su veća, neka su manja. I čovjeku nije baš ugodno u toj situaciji ići u zatvor", kaže odvjetnik Veljko Miljević.

Image

Pogledajte ulazak Željka Dolačkog u zatvor u Remetincu

Image

Pogledajte ulazak Željka Dolačkog u zatvor u Remetincu

Pred zatvorom su se danas našli i neki prijatelji iz njegovog mjesta - Vukovine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažete jučer ste bili s njim, što vam je rekao?

"Bio sam prije par dana s njim. Čovjek je šokiran s tom kaznom i čovjek uopće nije uzeo te novce, to mu je namještaljka, to mu je već treća degradacija od strane policije", poručuje Andrija Artuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Dolački uvijek bio profesionalac, danas govori i njegov bivši kolega - Nedeljko Velemirović s kojim je radio 26 godina. Upravo zato sve ga je ovo iznenadilo.

"Ne smatram da se on ikad opuštao u tom smislu, da je on uvijek dobro znao što radi, a to što kažu plesao je po kriminalu, mislim da je to napuhano preko nekih medija. Čovjek da bi kvalitetno, pravi profesionalac radio svoj posao kako treba nekad mora malo, neću reći skrenuti sa slova zakona, al ne možete sve po zakonu, jer da radite sve po zakonu, bilo bi jako kriminalaca na slobodi", ističe bivši djelatnik PN Uskoka Nedeljko Velemirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnoge umirovljene policajce cijeli slučaj Dolački ustvari je jako ražalostio. I zbog svega se ne osjećaju dobro. Smatraju da je ovime bačena ljaga na policijsku profesiju.  

"Ako se čovjek dovede u neku situaciju za koju misli da je bezizlazna - svašta se može očekivati. Svi smo mi krvavi ispod kože. Međutim baš za takvu stvar stvarno to je čudo neviđeno. To se više nikad neće  pretpostavljam dogodilo, nit će se dogoditi, a pogotovo na takav jedan način - dječački", kaže bivši kolega Željka Dolačkog Hrvoje Popović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šetnju kad i ženske zatvorenice

Kako bilo, Dolački će sada biti iza rešetaka sigurno godinu dana, dok Vrhovni sud ne odluči hoće li ukinuti presudu, preinačiti ili ju potvrditi - pa bivši policijski šef još dugo neće na slobodu.  

Reporterka RTL-a Ivana Ivanda Rožić kaže da je sam dolazak Dolačkog u Remetinec zanimljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da ga je netko dovezao od obitelji, toj osobi bi prijetila kaznena prijava za pomaganje bjeguncu", kazala je u RTL-u Danas i nastavila.

"On je danas kako doznajem posjetio kantinu, danas su mu već bili posjeti. Supruga mu još nije bila. Što se tiče smještaja, smješten je na 4. odjelu, u sobi je sam. Razmatralo se da dobije cimera, ali od toga se odustalo. Što se tiče šetnje, kako doznajem, on će to iskoristiti za vrijeme kada to rade ženske zatvorenice", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo