PRVA SJEDNICA VLADE S NOVIM MINISTRIMA: / Plenković zatražio od Divjak da radi kao i Barišić

Image

U 13 sati počela je sjednica Vlade RH, prvi put u novom sastavu s HNS-ovim ministrima i nekim promijenjenim HDZ-ovim ministrima.

14.6.2017.
13:34
VOYO logo

Na dnevnom redu sjednice Vlade predviđene su 24 točke, među kojima će biti izmjene Vladina Poslovnika i neka imenovanja.

Podsjetimo, nakon što je dogovorena suradnja HDZ-a s HNS-om, u Vladu je kao potpredsjednik i ministar graditeljstva ušao HNS-ov Predrag Štromar. Ministrica obrazovanja postala je Blaženka Divjak umjesto Pave Barišića, Davor Božinović novi je ministar unutarnjih poslova, Dražen Bošnjaković pravosuđa, Tomislav Ćorić ministar zaštite okoliša i energetike, Lovro Kuščević sada je ministar uprave, a novi je ministar rada Marko Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu je na mjesto ministra vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier dao ostavku, a na njegovo će mjesto idući tjedan doći Marija Pejčinović Burić.

Dobrodošlica novim ministrima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na početku sjednice Vlade poželio je dobrodošlicu svim novim ministrima u Vladi RH te im čestitao na novim dužnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da je cijela procedura u Saboru prošla očekivano. Drago mi je da su saslušanja na Odborima bila sadržajna i da su svi ministri imali odgovore te da je na plenarnom zasjedanju nova posada ministara dobila većinsku potporu, čime hrvatska Vlada u popunjenom sastavu nastavlja s ključnim aktivnostima', kaže Plenković.

Plenković se zahvalio i Pavi Barišiću, dosadašnjem ministru obrazovanja 'na doprinosu u radu Vlade i unapređenja svih aspekata funkcioniranja tog važnog resora'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Od kolegice Divjak očekujem da intenzivno nastavi raditi na temi koja je izuzetno važna za budućnost naše djece', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rješenja iza kojih će stajati mnoge stranke

Ističe da Vlada nastavlja s radom.

'Za sva pitanja koja dijele hrvatsko društvo pokušat ćemo pronaći rješenja s nazivnikom iza kojeg će stajati mnoge hrvatske stranke i različite skupine u hrvatskom društvu', rekao je Plenković i osvrnuo se na početak tjedna, kada su poljski predsjednik, rumunjski i ukrajinski premijeri posjetili Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i kako je aktualni sat u Saboru dobro prošao.

'Kroz ove kontakte ojačali smo suradnju sa srednjoeuropskim zemljama koja je izuzetno važna', ističe predsjednik Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada počinje s radom po točkama dnevnog reda.

Plenković je na sjednici Vlade objavio i da će Predrag Štromar od sada voditi Koordinaciju za sektorske politike, dok će buduća ministrica Pejčinović Burić biti na čelu Koordinacije za vanjsku i europsku politiku i ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo