edukacija djece o oralnom zdravlju / Prva mobilna stomatološka ordinacija Zubomobil obići će 55 osnovnih škola u Hrvatskoj

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Prva mobilna stomatološka ordinacija - Zubomobil, u idućih će pet tjedana obilaziti osnovne škole diljem Hrvatske

25.9.2017.
16:26
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Cilj akcije, koja se održava u sklopu trećeg izdanja projekta "Orbit daruje osmijeh", jest podizanje svijesti javnosti o važnosti pravilne oralne higijene i redovitih dentalnih pregleda djece od prvog do četvrtog razreda u više od 55 osnovnih škola.

Fokus tijekom turneje bit će ruralna područja Hrvatske gdje je zabilježeno najlošije dentalno zdravlje osnovnoškolaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu promotivne akcije "'Pokrenimo ZUBOMOBIL zajedno", koja se odvijala tijekom svibnja i lipnja, 2 posto od ukupne prodaje Orbit guma za žvakanje izdvajalo se za akciju i opremanje mobilne stomatološke ordinacije i preglede zubića osnovnoškolaca te prikupljeno 435.655 kuna kuna.

Zubomobil je već prvoga dana kampanje boravio u Brelima i Podgori, a turneja završava u Zagrebu 27. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veseli nas nastavak suradnje s Orbitom i to baš u mjesecu oralnog zdravlja koji traje od 12. rujna do 12. listopada. Zubomobil i njegova ekipa već je učinila mnogo, a nastavak priče će zasigurno odagnati i  zaziranje od dolaska na pravovremeni pregled usne šupljine kako bi se dentalna higijena djece u Hrvatskoj poboljšala", rekao je Pavel Kobler, zamjenik predsjednika Hrvatske komore dentalne medicine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo