POVIJESNI TRENUTAK / Prva intervencija Helikopterske hitne medicinske službe. Beroš: 'Uskrsni dan postao je posebniji'

Image
Foto: HHMS

Nakon zaprimljenog zahtjeva za intervencijom, HMSS tim je unutar 5 minuta od dojave poletio prema Malom Lošinju. Preuzeli su 21-godišnjeg pacijenta i u pratnji medicinskog time prevezli ga helikopterom na sletište Deltu

31.3.2024.
14:03
HHMS
VOYO logo

Na Malom Lošinju obavljena je prva intervencija Helikopterske medicinske službe.

Nakon zaprimljenog zahtjeva za intervencijom, HMSS tim je unutar 5 minuta od dojave poletio prema Malom Lošinju. Preuzeli su 21-godišnjeg pacijenta i u pratnji medicinskog time prevezli ga helikopterom na sletište Deltu. Pacijent je potom zaprimljen u KBC Rijeka. Napravljen je CT glave i vratne kralježnice, hospitaliziran je i dobrog općeg stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dodatno su istaknuli da HMSS stanovnicima i posjetiteljima jamči kvalitetnu i dostupniju hitnu zdravstvenu zaštitu, uz već uspostavljenu Pomorsku hitnu medicinsku službu. Tako se proširila i ojačala dostupnost hitne medicinske skrbi.

Image
PORAŽAVAJUĆE BROJKE /

Liječnica upozorava: 'Hitna pomoć nije prečica za dijagnozu. 80 posto dolazi nepotrebno'

Image
PORAŽAVAJUĆE BROJKE /

Liječnica upozorava: 'Hitna pomoć nije prečica za dijagnozu. 80 posto dolazi nepotrebno'

"Na Uskrs, dan koji simbolizira vjeru i nadu, naši predani djelatnici Helikopterske hitne medicinske službe (HHMS) pokazali su iznimnu posvećenost i profesionalizam u svojoj prvoj hitnoj intervenciji. Samo dan nakon uspostave strateškog projekta ove Vlade i zdravstvene administracije, tim HHMS-a brzo je reagirao na poziv za pomoć mladom pacijentu s Malog Lošinja koji je pretrpio ozljedu glave. Uz brzu i efikasnu koordinaciju s kopnenom hitnom medicinskom službom, pacijent je na licu mjesta stabiliziran, te unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima uslijed jakog juga, tim je helikopterom stigao do Malog Lošinja, pružio pacijentu hitnu medicinsku skrb prilikom preuzimanja pacijenta i tijekom leta, a kopnena hitna medicinska služba sigurno ga je prevezla u Klinički bolnički centar Rijeka (KBC Rijeka). Ova intervencija ne samo da potvrđuje operativnu spremnost i efikasnost HHMS-a u sinergiji s kopnenom hitnom medicinskom službom, već i našu nepokolebljivu predanost da osiguramo pravovremenu i kvalitetnu hitnu medicinsku skrb svim našim građanima, posebice onima na udaljenim i teško dostupnim područjima“, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: HHMS
Image
Foto: RTL Danas
Image
Foto: RTL Danas

"Na dan kada smo svi okrenuti obitelji i zajedništvu, želim posebno pohvaliti naše hrabre djelatnike koji su spremni pomoći u svakom trenutku, pokazujući da je svaki život bitan i da smo uvijek tu za vas. Ovaj uskrsni dan postao je još posebniji zahvaljujući njihovoj predanosti i brizi za zajednicu. HHMS je značajan reformski korak naprijed u našem kontinuiranom nastojanju da unaprijedimo zdravstveni sustav i osiguramo da svaki građanin Republike Hrvatske ima pristup najboljoj mogućoj hitnoj medicinskoj skrbi, gdje god se nalazio", dodao je Beroš.

Image
Foto: RTL Danas
Image
Foto: RTL Danas

POGLEDAJTE VIDEO: Lani je broj 112 zazvonio dva milijuna puta: 'Najviše se traži hitna, najmanje vatrogasci. Ima i bizarnih poziva'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo