Provokacija u Splitu: Kerumova seka kao Hitler

10.10.2010.
16:27
VOYO logo

Aktivisti su, naime, bacali papirnate aviončiće gradonačelniku Kerumu i njegovoj sestri Nevenki Bečić, predsjednici splitskog Gradskog vijeća.

Performansu se odazvalo 15-ak mladih ljudi koji sebe nazivaju anarhosindikalistima te samo jedna zaposlenica splitskoga teatra, glumica Bruna Bebić-Tudor, piše Večernji list. Među mladim aktivistima koju su na Banovinu bacili aviončiće s porukama poput "Bandići se smjenjuju dok su mali - poslije je kasno, veća je cijena" ili "Ostajanje gradonačelnikom ne može se kupiti, treba ga zaslužiti" te karikaturom Nevenke Bečić u hitlerovskoj pozi, najmanje je bilo Splićana. Dolaze, kažu iz Rijeke, Osjeka, Karlovca, Zagreba....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo nikoga ni pozvali, kako mi možemo pretpostaviti da je kazalište važno za grad?!", ironično je rekao Santrić koji je nedjelju za aktivizam izabrao kako bi spriječio negativni elektricitet između prosvjednika i zaposlenika Banovine, koji su radnim danom tanjih živaca.

Bruna Bebić-Tudor novinarima je kazala kako je svojim dolaskom htjela poručiti gradonačelniku da treba biti fleksibilniji kada je kazalište u pitanju, odnosno važne odluke treba prepustiti stručnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje boji li se da bi joj aktivizam mogao ugroziti položaj u HNK-u, glumica je kazala: "Moj položaj u kazalištu su godine i godine mukotrpnog rada na sceni".

Santrić je pak najavio i daljnje slične vikend-akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010040098006 arti-201010060261006 arti-201009160047006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo