Protiv policajaca krijumčara vode se dva postupka: Prijeti mu višegodišnja kazna zatvora

Jedan postupak protiv njega vodi država, gdje može proći s višegodišnjom zatvorskom kaznom te onaj koji vodi policija

7.10.2018.
18:49
VOYO logo

Da je uhvaćen još jedan krijumčar s kombijem punim  migranata i nije neka vijest. No ovaj put švercer je bio policajac iz Zagreba. Lički policajci su u petak zaustavili kombi te u teretnom prostoru zatekli 18 Pakistanaca koji su nezakonito prešli granicu. 

Ubrzo se ispostavilo da je vozač kombija nitko drugi nego policajac iz Zagreba kojega su njegove kolege odmah uhitile. Policajac-krijumčar jutros je predan državnom odvjetništvu koje je ga je odlučilo pustiti da se brani sa slobode. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja naš reporter Boris Mišević, policajac koji je krijumčario migrante pušten je na slobodu iz razloga jer nema mogućnosti utjecanja na svjedoke, a vjerojatno je procjenjeno da nije opasan za okolinu, no protiv njega se vode dva postupka. 

Jedan postupak protiv njega vodi država, gdje može proći s višegodišnjom zatvorskom kaznom te onaj koji vodi policija, a radi se o disciplinskom postupku. Policajac je udaljen iz službe, a disciplinska komisija donijet će kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je prerano da bi se prejudiciralo o kazni, ona će vjerojatno biti prestanak rada u državnoj službi koji je u ovakvim slučajevima najčešći scenarij. Zanimljiva je i reakcija policajca koji u se iznenadili kada su vidjeli da se radi o njihovom kolegi. Policajac koji je uhićen pokušao je iskoristiti činjenicu da je policajac, no to mu nije pošlo za rukom. 

Još uvijek upitna lokacija 43-godišnjeg Sirijca

Što se tiče slučaja 43-godišnjeg Sirijca, migranta koji je u RH tražio svoju petogodišnju kćer, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je da policija nema saznanja da se Sirijac nalazi u Italiji, no da je u komunikacijima s talijanskim vlastima te da očekuje tu informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božinović ovo govori unatoč neslužbenim informacijama da se Sirijac nalazi u Italiji i unatoč potvrdi nekoliko reportera RTL-a koji su s njim komunicirali. Što se tiče djevojčice i postoji li ona, policija još uvijek slučaj vodi kao otvoren, ona je još uvijek u nacionalnoj evidenciji nestalih osoba i za njom se još uvijek traga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo