Protega posjeduje milijune samo u nekretninama

10.1.2010.
11:07
VOYO logo

arti-201001080139006Bivšeg direktora uprave Hrvatske poštanske banke Josipa Protegu poznanici opisuju kao dobrog investicijskog bankara, no ističu da ga e nikako nije smjelo postaviti na mjesto predsjednika uprave jer to zadatku nije bio dorastao, te je ušao u držanu tvrtku na način kao da će voditi privatnu, piše Večernjak.

Protega je rođeni Zagrepčanin, čiji su se roditelji u metropolu doselili iz Dubrave pokraj Šibenika, gdje su još u vrijeme socijalizma razvili unosan građevinski biznis, na Ekonomskom je fakultetu diplomirao 1993. godine te se ubrzo zaposlio u PBZ-u, odakle 2004. godine odlazi na mjesto predsjednika uprave HPB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvog razvoda oženi se ekonomisticom koja je blizak rod predsjedniku Sabora Luki Bebiću, no i prije nego što je navodno dobio to političko začelje, Protega se zahvaljujući roditeljima nije mogao požaliti da je u čemu oskudijevao.

Raskošna vila od 140 četvornih metara uz koju je i 500 kvadrata dvorišta na Šestinskom vrhu, elitnom dijelu Zagreba, nedaleko od Predsjedničkih dvora, jedna je od nekretnina kojima se uhićeni bivši čelnik HPB-a služi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim vikendice kod Šibenika, obitelj mu posjeduje i kuću u zagrebačkoj Heinzlovoj ulici, a on je i vlasnik stana u centru Zagreba, u Masarykovoj ulici, te kuće na Gornjem gradu u Basaričekovoj ulici.

Cijeli spomenuti luksuz i lagodan život zakomplicirala je istraga koja je otkrila loše poslovne rezultate u HPB-u a osim Protege, osumnjičeni su i član uprave HPB-a Ivan Sladonja, glavni financijski direktor i predsjednik kreditnog odbora Mario Kirinić te korisnici kredita Boris Šimunić, Ivan Galić, Svetozar Gadže i Oliver Beidenegl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaće članova uprave HPB-a iznosile su oko 50.000 eura, ali su si članovi na račun ''dobrog poslovanja'' isplatili još i 3,5 milijuna kuna, piše Večernji list.

Prethodni čanak:

arti-201001070147006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo