PROSVJED PROPAO / Članovi pokreta razočarani i šalju poruku 'tromim' građanima

U 14 sati je počeo prosvjed pod nazivom 'ZA jednakost, pravednost i slobodu!' u organizaciji pokreta Occupy Croatia.

11.4.2015.
14:14
VOYO logo

14:45 Prosvjed otkazan zbog slabog odaziva, a iz Occupy Croatia poručuju građanima: 'Ako je ovo svijet u kojem želite živjeti, onda uživajte!'

14:25 Upitan 'marš na Savsku' jer se na Trgu nalazi tek desetak prosvjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:00 Na Trgu bana Jelačića okupilo se tek nekoliko prosvjednika. Među njima su Marijana Mirt i Dražen Heroić iz pokreta Occupy Croatia. Na Trg je stiglo i nekoliko simpatizera šatoraša.

Podsjetimo, današnji prosvjed je 'usmjeren na samoproglašenu nadpolitičku instituciju šator-grad u Savskoj 66 kojemu je osnovna zadaća nametanja njima prihvatljivih ultranacionalističkih, i teoloških, društvenih vrijednosti i gušenja univerzalnih vrijednosti - jednakost, pravednost i sloboda!", priopćili su iz Occupy Croatije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći po najavi organizatora, današnji antiprosvjed usmjeren je, između ostalog, i protiv prijedloga suca zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića da se kažnjava vrijeđanje Domovinskog rata.

Ova je udruga posljednji put organizirala protuprosvjed 14. ožujka. Antiprosvjednici su pokušali doći do prosvjednika u Savskoj, no u tome ih je spriječila policija. Branitelji su u isto vrijeme krenuli u svoj marš te su došli do stana premijera Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo