'NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU' / Prosvjed na Črnomercu završen. ZET-ovac Tomaševiću: 'Vjerujte mi, bojim se za svoju sigurnost'

Image

'Meni je žao po informaciji koju imam, ova trojica koji su nas napali su dobili prekršajne prijave, osim onog koji je udario i policajca, a taj događaj je gori od događaja koji su naši navijači napravili u Grčkoj, a oni su četiri mjeseca tamo', rekao je ZET-ovac

7.12.2023.
12:06
VOYO logo

U podne je krenuo prosvjed ZET-ovaca na okretištu Črnomerec.

Ondje se na pola sata prekinuo promet autobusa zbog sve učestalijih napada na vozače, kontrolore i drugo prometno osoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, zadnji napad dogodio se na okretištu Črnomerec prije dva dana.

Image
ZBOG NAPADA /

ZET-ovcima prekipjelo: Danas u podne zaustavljaju promet na Črnomercu, ali prije toga idu Tomaševiću

Image
ZBOG NAPADA /

ZET-ovcima prekipjelo: Danas u podne zaustavljaju promet na Črnomercu, ali prije toga idu Tomaševiću

"Ničim izazvani huligani su bejzbolskim palicama napali vozača i kontrolora otpremnika, prilikom kojeg je vozač zadobio teže fizičke ozljede. Posljednji incident je kap koja je prelila čašu", priopćili su iz ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zna biti verbalnih napada nakon 21 sat, ali pokušamo koliko toliko to apsorbirati, kroz jedno uho unutra, kroz drugo van. Nije svejedno", rekao mu je jedan vozač pa dodao:

"Radim ovaj posao 13 godina, onako kako je bilo tada i kako je sada… Vjerujte mi bojim se za svoju sigurnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da fizičkih napada na njega nije bilo, ali da stalno im spominju majke, očeve, djecu…

Počela je konferencija:

"Iz kojih razloga smo bili prisiljeni održati ovo zaustavljanje prometa? Vi znate da je sve učestaliji i brutalniji napadi na naše vozače i kontrolore karata. Zadnje se dogodilo prije dva dana ovdje na okretištu, vozač je pretučen, slomljen mu je prst i drugi kolega je dobio batina. Samo ove godine imamo 6 napada koji nisu procesuirani kazneno. Što je nama cilj ovdje? Nama je cilj da pošaljemo poruku javnosti da svi prekršitelji i huligani moraju biti kazneno gonjeni. No, policija ne odrađuje svoj posao kako bi trebala i podnosi prekršajne prijave. Netko tko istuče vozača ili kontrolora plati nekakvu kaznicu i ništa drugo. Tražimo da policija radi svoj posao, da piše kaznene prijave", rekao je ZET-ovac pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je žao po informaciji koju imam, ova trojica koji su nas napali su dobili prekršajne prijave, osim onog koji je udario i policajca, a taj događaj je gori od događaja koji su naši navijači napravili u Grčkoj, a oni su četiri mjeseca tamo."

Obratio se tada i gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jutros sam razgovarao s dva ozlijeđena radnika koji su napadnuti prije dva dana. To je već šesti napad u godinu dana. I radnik Čistoće je napadnut nedavno, nezadovoljni građanin ga je fizički napao s leđa. To je neprihvatljivo. To su ljudi koji nisu otišli na veće plaće u Njemačku, ostali su u Zagrebu da bi građani imali javni prijevoz. Ključno je da se takvi napadi na radnike ZET-a i druge zaposlenike Grada dok obavljaju svoju službenu dužnost tretiraju kao kazneno djelo napada na službenu osobu. Nama su zahtjevi sindikata opravdani i mi ćemo ih ispuniti", rekao je Tomašević.

Kaže da, ako je potrebno, treba i doraditi kazneni zakon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da će se u najskorije vrijeme povećati broj kamera videonadzora i uvesti u ona vozila gdje ih nema, što je bilo među zahtjevima sindikata. Radnici koji dožive napad dobivat će i psihološku pomoć.

Oko 12:30 završio je polusatni prekid prometa i autobusi su ponovo krenuli s terminala Črnomerec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u videu:

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo