ODLUKA JE PALA: / Srbija objavila tri protumjere kojima će odgovoriti na blokadu granica

Image
Foto: PIXSELL, Ivica Galović

Srpske protumjere uključuju zatvaranje svih granica, zabrana uvoza hrvatske hrane i prestanak političke komunikacije, javlja RTL.

24.9.2015.
0:19
PIXSELL, Ivica Galović
VOYO logo

Ultimatum kojeg je dao srpski premijer Aleksandar Vučić Hrvatskoj kada će Srbija ekonomskim protumjerama odgovoriti na blokadu, podrazumijeva tri protumjere: zabrana uvoza sve hrvatske hrane, namjeri i prijetnji službenog zatvaranja svih graničnih prijelaza u Hrvatskoj te prestanka političke komunikacije između Zagreba i Beograda.

"Ja sam rekao da će tako biti dok ne vidim da ljudi idu prema Horgošu. Mi sutra možemo otvoriti granicu, ali prvo me zanima koji je to srbijanski ultimatum. Živo me veseli što je to, jer to nije ultimatum prema Hrvatskoj nego prema EU-u. Vjerojatno ćemo i otvoriti granicu pa ćemo je ako se ne počnu ponašati korektno ponovno zatvoriti i to će hrvatskom gospodarstvu nanijeti minimalne minimalne štete" komentirao je premijer Zoran Milanović u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti jedno vozilo s hrvatskom robom"

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u ponoć na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo da Hrvatska nije ispunila zahtjeve i da od ponoći ni na jednom graničnom prijelazu s Hrvatskom neće biti dozvoljen ulazak kamionima koji prevoze hrvatsku robu, javila je poslije ponoći Radiotelevizija Srbije (RTS).

“Nismo zadovoljni time, nismo sretni, ali to su mjere kojima štitimo svoju državnost”, poručio je Stefanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će drugih mjera ako se granica ne otvori"

“Od ovog trenutka policija Srbije neće dozvoliti ulazak u Srbiju na svim graničnim prijelazima nijednom teretnom vozilu s hrvatskom robom, bez obzira na to jesu li vozila iz Republike Hrvatske ili neke treće zemlje. Odmah počinje primjena. Pored ovoga, vlada odlučuje i o drugim potezima”, rekao je Stefanović, a prenosi RTS. Mjere se odnose na kamione, željeznicu i ostalo.

„Ovo su mjere koje su sasvim dovoljne na ekonomsku agresiju protiv naše zemlje. To se sve za pet ili deset minuta može povući, ako se granica otvori. Ako ne, bit će i drugih mjera, izvijestiti ćemo vas“, rekao je Stefanović, prenosi B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo