PROSINAC JE POKAZAO ZUBE, TEMPERATURE SU U MINUSU: / Na jednu stvar posebno pripazite, a za vikend stiže nova promjena

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Na jugu ugodnije nego jučer, prije svega zbog toga što će bura stati, a zapuhat će slab do umjeren levant i jugo

5.12.2019.
6:54
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Hladno se vrijeme nastavlja, kako i priliči prosincu. Danas će biti malo hladnije nego jučer, na kopnu između minus osam i minus tri, većinom uz maglu. I na sjevernom je primorju ponegdje moguć slab mraz, prije svega u Istri i oko Rijeke odnosno u područjima gdje je bura oslabjela već tijekom noći. Na kopnu će se poslijepodne magla i oblaci većinom razići i temperatura će se podignuti nekoliko stupnjeva iznad nule. Na obalu će se pak navući malo oblaka s mora, a uz slab levant i jugo bit će znatno ugodnije nego danas, prognozira RTL-ovaDunja Mazzocco Drvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz jugo i biometeorološke prilike će se ponovno pokvariti pa uživajte u prvom dijelu dana u kojem bi probleme vezane uz vrijeme mogli imati samo oni osjetljivi na hladnoću i maglu! A gdje će ujutro biti ispod nule?

Hladno, hladnije...

Na kopnu većinom od minus osam do minus tri, a slabog jutarnjeg mraza bit će i ponegdje u primorju, prije svega u Istri i oko Rijeke odnosno u područjima gdje će bura oslabjeti već tijekom noći. U Dalmaciji će dojam hladnoće i dalje biti pojačan zbog umjerene bure. Na kopnu maglovito, a magla će se prijepodne polako izdići u niske tmurne oblake. Na moru sunčano, a nešto oblaka bit će nad otocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne će se u središnjoj Hrvatskoj magla razilaziti, a rijetka su područja gdje će ostati oblačno. Bez vjetra, najviša temperatura oko dva Celzija. Na istoku zemlje bit će područja u kojima će se cijeloga dana zadržati tmurno i to će najvjerojatnije biti Posavina. Drugdje će se oblaci raskidati, a najviše sunca izgledno je u Podunavlju i Baranji. O suncu će, naravno, ovisiti i porast temperature, no sve će se zadržavati u granicama od oko tri stupnja.

Na jugu ugodnije nego jučer, prije svega zbog toga što će bura stati, a zapuhat će slab do umjeren levant i jugo. Oblaci s mora još će se malo primaknuti obalnom području, a navečer se već i navući na cijelu Dalmaciju. U Istri i na Kvarneru sunčano uz umjeren porast naoblake, a u gorju suprotno, sve manje oblaka i sve više popodnevnog sunca. U početku još mjestimice umjerena bura, a prema večeri okretat će na levant, na otvorenom jugo. I dalje hladno, ali ipak malo ugodnije nego danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprez zbog magle!

Idućih dana toplije, osobito u subotu koja će imati i najviše sunčanih sati, ali i nešto izraženiji jugozapadnjak. Do nedjelje većinom suho iako je malo kiše moguće ponegdje u gorju, osobito u Lici. Novi tjedan ponovno kišniji, već u ponedjeljak očekuje se prva oborinska epizoda, a uz umjereno zahladnjenje možda u gorju opet padne i malo snijega.

Na obali pogoršanje stiže već u petak, jugo i povremeni pljuskovi. Promjenjivo se nastavlja i sljedećih dana, a najviše kiše past će u ponedjeljak, osobito na sjevernome dijelu. O tome ćemo svakako detaljnije govoriti sljedećih dana, a sada još jednom upozorenje na sutrašnju maglu u unutrašnjosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budite oprezni, vidljivost će mjestimice biti svega nekoliko desetaka metara!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo