hns jednoglasno: / 'Proračun nije ambiciozan i ne sadrži reforme, uveli su moratorij na sve, pa i na zdrav razum'

Vesna Pusić, Ivan Vrdoljak i Anka Mrak Taritaš složno su naglasili kako je proračun aktualne Vlasti nije ambiciozan te da vraća zemlju unatrag

14.3.2016.
12:09
VOYO logo

Na današnjoj HNS-ovoj  konferenciji za medije nazvanoj Prijedlog proračuna – korak unatrag za Hrvatsku predsjednica HNS-a i potpredsjednica Sabora Vesna Pusić, potpredsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak, predsjednica Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš osvrnuli su se na proračun aktualne Vlade. 

Šefica HNS-a Vesna Pusić komentirala je kako je proračun Vlade neambiciozan i suprotno brojnim najavama - nema reformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proračun stoji na mjestu. Nema naznaka reformu, zemlja nazaduje. Rezane su potpore u gospodarstvu i obrazovanju, nisu određena ključna područja", rekla je

Bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo je kako predloženi proračun nema ambicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne podržavamo ga jer je naš rast izvoza bio 7,3 posto, a oni planiraju 5 posto. Dakle, planiraju biti lošiji. Populizam treba biti kažnjen, odustalo se od koalicijskih dogovora nakon tri mjeseca unatoč izjavama kod javnog bilježnika", naglasio je. 

Mrak Taritaš je kritizirala izostanak natječaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino obećanje koje su održali je uvodenje moratorija. Uveli su moratorij na sve, pa čak i na zdrav razum", dodao je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo