ODLUKA TRGOVAČKOG SUDA / Propalu tvrtku Velimira Bujanca obrisat će iz sudskog registra: Poznato koliko je dužna

Image

U sudskom registru Bujanec je naveden kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor

2.11.2023.
9:58
VOYO logo

Trgovački sud u Zagrebu obustavio je i zaključio stečaj Bujica Medije, tvrtke voditelja emisije Bujica Velimira Bujanca, te će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s više od 150.000 kuna utvrđenog duga brisati iz sudskog registra.

Rješenje o zaključenju stečaja donijela je sutkinja Ines Božić 31. listopada, a uslijedilo je nakon očitovanja Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu kao zastupnika Porezne uprave i tvrtke Emporion usluge da su suglasni sa zaključenjem stečaja Bujančeve tvrtke zbog nedostatnosti stečajne mase za pokriće troškova stečaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stečaj nad Bujančevom tvrtkom bio je pokrenut lani, a Bujančeva tvrtka je dugovala Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi gotovo 102.000 kuna, tvrtki Emporion usluge nešto više od 48.000 kuna, a Financijska agencija (Fina) je potraživala 1000 kuna.

Image
DIO JE NAPLATIV /

Stečaj tvrtke Velimira Bujanca na sudu 20. ožujka, evo što sve i kome duguje

Image
DIO JE NAPLATIV /

Stečaj tvrtke Velimira Bujanca na sudu 20. ožujka, evo što sve i kome duguje

Stečajna upraviteljica Ivana Brebrić u svibnju je zatražila obustavu i zaključenje stečaja Bujančeve tvrtke navodeći kako dužnik nema imovine iako se u prethodnom postupku isticala mogućnost da je dio od oko 150.000 kuna duga naplativ od osobe kojoj je Bujanec dao pozajmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, provjerom javnih upisnika, ustanovljeno je da Bujančev dužnik nije evidentiran kao vlasnik vozila niti kao nositelj prava na nekretninama, isticalo se u dopisu stečajne upraviteljice.

Otkazan ugovor

U njezinu posljednjem izvješću ističe se i da su tijekom stečaja izvršene sve potrebne radnje, uključivši i da je u nekoliko navrata poslala opomene dužnikovom dužniku te da je u trenutku otvaranja stečaja prijavljen jedan radnik. No, potom mu je bio otkazan ugovor o radu te je bio odjavljen s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključno, ukupni nepodmireni troškovi stečaja iznose 3145 eura, a sveukupno nepodmireni troškovi i obveze stečajne mase 4161 euro.

Bujica Media j.d.o.o za produkciju i usluge osnovana je u rujnu 2017. sa samo deset kuna temeljnog kapitala, a sjedište tvrtke je u Ulici Blage Zadre u Sesvetama. U sudskom registru Bujanec je naveden kao osnivač, jedini član tvrtke i direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo