PRONAŠLI SU ČETVORICU POTHLAĐENIH I IZNEMOGLIH MIGRANATA: / Policija ih je prevezla s otoka na Uni

Image
Foto: Ilustracija: Marijan Susenj/PIXSELL

Policija s otoka na Uni prevezla je četvoricu migranata koji su bili umorni, iznemogli i pothlađeni do prostorija Postaje granične policije u Hrvatskoj Kostajnici

4.3.2020.
17:10
Ilustracija: Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Pripadnici granične policije iz Hrvatske Kostajnice prevezli su danas ujutro s otoka na Uni četvoricu umornih, iznemoglih i pothlađenih migranata kojima je pružena liječnička pomoć, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Danas ujutro pripadnici Postaje granične policije iz Hrvatske Kostajnice prilikom tzv. pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija uočili su na otoku na Uni nekoliko osoba. Službenim plovilom su se uputili do otoka, gdje su zatekli četvoricu umornih, iznemoglih i pothlađenih migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćeno, policijski službenici su ih smjestili na plovilo te ih prevezli do prostorija Postaje granične policije u Hrvatskoj Kostajnici. Ponuđena im je liječnička pomoć, pripremljeni topli napitci i hrana kako bi se ugrijali. U Postaji granične policije također su poduzete mjere radi utvrđivanja njihova identiteta te daljnjih postupaka u skladu s nacionalnim i europskim zakonodavstvom.

Image
BIVŠI MINISTAR TVRDI DA VOJSKA MOŽE DAVATI SAMO POTPORU POLICIJI U ZAŠTITI GRANICE: /

'Bez izmjene zakona nemaju ovlasti'

Image
BIVŠI MINISTAR TVRDI DA VOJSKA MOŽE DAVATI SAMO POTPORU POLICIJI U ZAŠTITI GRANICE: /

'Bez izmjene zakona nemaju ovlasti'

Slovenija otkrila 30 ilegalnih migranata

Trideset ilegalnih migranata iz Iraka, Sirije, Irana i Afganistana, među njima 12 djece, otkrila je slovenska policija na teretnom vlaku koji je iz Srbije prevozio glinu, prilikom kontrole na graničnom prijelazu Dobova, objavljeno je danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Granična policija u utorak je u Dobovi, prilikom kontrole kompozicije s 20 zatvorenih vagona iz Srbije, otkrila 30 migranata iz spomenutih zemalja. Među njima se nalazilo i 12 djece u dobi od 5 do 14 godina, te žena u visokoj trudnoći, a tri su osobe nakon otkrivanja trebale liječničku pomoć, objavila je danas policijska uprava iz Novoga Mesta.

Opasni uvjeti prijevoza

Prema navodima policije, uvjeti u vagonima u kojima su se, skriveni u glini, prevozili ilegalni putnici bili su opasni za život zbog nedostatka kisika, a razmočena glina na površini se je stvrdnula, stvorivši za njih dodatno opasni "oklop" na površini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri otvaranju vagona pripadnicima granične policije pomagali su vatrogasci iz Brežica, a u traženju ilegalnih putnika sudjelovali su psi i vodiči iz saveza vodiča pasa za spašavanje Slovenskog kinološkog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo