UŽASNI DETALJI TRAGEDIJE / Pronašla krvavo tijelo majke koju je nasmrt izgrizao pas: 'Stalno mi je to pred očima, bojim se da ću poludjeti'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Kaže da nema novca, toliko da ne može majci organizirati sprovod. Nema što jesti, svi je ignoriraju, boji se da će poludjeti. Tvrdi da nema nikakve ušteđevine

1.2.2024.
16:59
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Stižu novi detalji nakon napada psa pasmine američki stafordski terijer na 82-godišnjakinju u utorak u Zadru, koja je umrla od posljedica ugriza. Nakon stravičnog slučaja, oglasila se Kristina L., kći ubijene žene.

Nesretnu je ženu pronašla Kristina i za Zadarski list opisala scenu koju je doživjela toga dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stalno mi je pred očima ta scena u kojoj sam pronašla krvavo, mrtvo tijelo moje majke kako leži na podu mi je stalno pred očima", priča Kristina. Kaže da se osjeća grozno, da se zatvorila u sebe, da ne može niti jesti niti spavati.

Kaže da ju nitko nije nazvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram psihijatru, bojim se da ću poludjeti. Ne mogu ništa raditi, totalno sam dezorijentirana. Ne daj, Bože, nikome da doživi ono što sam ja", ističe Kristina.

Image
DETALJI STRAVE U ZADRU /

Policija naredila obdukciju da utvrdi je li pas izgrizao staricu do smrti: Mora biti kastriran u roku 14 dana

Image
DETALJI STRAVE U ZADRU /

Policija naredila obdukciju da utvrdi je li pas izgrizao staricu do smrti: Mora biti kastriran u roku 14 dana

Još joj je ta scena pred očima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je majčino tijelo pronašla na podu u lokvi krvi u sobi gdje inače spava jer je ona toplija od drugih.

"Kad sam to vidjela najprije sam mislila kako sve sanjam. Prišla sam i popipala majčino tijelo, bilo je hladno. Onda sam vrisnula i pozvala Hitnu pomoć, a oni su zvali policiju", priča i dodaje da tijekom noći nije čula nikakvu buku da bi posumnjala da je pas napao njenu majku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristina kaže da je pas došao oko tjedan dana prije nego što je napao njenu majku i da ga je svaki dan vodila u šetnju. Opisuje večer prije nego što je pronašla bespomoćno tijelo majke.

"Te sam večeri prije spavanja došla u dnevni boravak i poljubila majku. Dogovorile smo se da će ona sutra skuhati ručak jer sam išla sutradan na posao. Otišla sam spavati", kaže i naglašava da nije primijetila ništa neuobičajeno, a pas je i te večeri spavao na svome mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome da je pas i ranije bio kod njih na čuvanju, ovaj put je bilo nešto drugačija situacija. Kaže da je pas dva dana prije tragičnog događaja režao na nju.

"Htjela sam zvati nećaka da ga što prije makne iz stana", kaže Kristina. Kaže da je u teškom psihološkom stanju, ali i u teškoj egzistencijalnoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv vlasnika podignuta prijava

Podsjetimo, vlasnik psa je 28-godišnji unuk preminule, a baki ga je ostavio na čuvanje. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti opisanom u čl. 222. st.4. u svezi s čl. 215. st.3. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona RH. U srijedu je predan policiji, a jučer je ujutro ispitan u zadarskom Općinskom državnom odvjetništvu (ODO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak tijekom siječnja 2024. godine, u obiteljskom stanu u Zadru, u kojem je živjela oštećenica zajedno s članovima obitelji, postupio protivno odredbama čl. 4. toč. 20. i čl. 53. Zakona o zaštiti životinja i čl. 4., čl. 5. i čl. 10. Pravilnika o opasnim psima, iako je bio svjestan da je njegov pas pasmine američki stafordski terijer opasan i da bi mogao ugroziti život ljudi te da takvog psa ne smije ostaviti drugim osobama na čuvanje.

Osnovano se sumnja da je, unatoč navedenom, ostavio psa na čuvanje članici obitelji kojoj je taj pas nanio teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je preminula, između 23:00 sata 29. siječnja 2024. do 04:00 sata 30. siječnja 2024. Državno odvjetništvo predložit će sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke iz Zakona o kaznenom postupku", stoji u priopćenju ODO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pas izgrizao staricu do smrti. Susjedi šokirani: 'Nije mi jasno zašto je ostavljena s tim psom u stanu sama ako je nemoćna'

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo