'Doći ćemo i do njih, tamo se događa veliki kriminal'

19.8.2013.
20:17
VOYO logo

Gostujući u Dnevniku Nove TV, Čavlović Smiljanec je otkrila kako bi do kraja godine proračun mogao biti 'bogatiji' za čak milijardu i pol kuna zbog većeg prometa. Objasnila je da je razlog ovakvog povećanja uvođenje i striktna provedbu fiskalizacije, a najavila je da će kod svih onih koji sada iskazuju veći promet ići u provjeru imovine.

"Mi to već i radimo", kazala je šefica Porezne uprave obećavajući podnošenje kaznenih prijava protiv onih za koje se utvrdi sumnja u utaju poreza. Takvi će morati platiti i ekstra porez. To se ne odnosi samo na ugostitelje, nego i na prekupce na tržnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ide se u kontrolu veletržnica

"Doći ćemo i do njih, mi idemo s Carinom u kontrolu veletržnica, tamo se događa veliki kriminal, nadzori se tamo već vrše", rekla je Čavlović Smiljanec.

Na pitanje kako to da poreznici sada odjednom naplaćuju kazne, a riječ je o istim ljudima koji su radili i prošlih godina, šefica Porezne odgovara: "Gledajte, poreznici su počeli konačno raditi, ali kada govorimo o Poreznoj upravi, nije krivica na službenicima nego na vodećem kadru koji je promijenjen, a promjena će biti još", prenosi Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo