Proljetna top lista crnih popisa tjedna!

Dobro došli u Hrvatsku, zemlju koja voli top liste. Ili je sad SAD zvani United States, kako bi rekla njena premijerka.

26.3.2011.
13:40
VOYO logo

U doba besparice i nezaposlenosti, naravno da građane zanima jesu li kvalificiani za poslove koji nikome ne trebaju. Osim strojobravara, Top listom anti-pastira rastužili smo i administrativne službenike, soboslikare, komercijalne službenike i još neka zanimanja popout bravara. Bez brige, burza prezire i VSS-ovce. Ponajviše agronome, jer nam je poljoprivreda super, i novinare.

arti-201103210448006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svojoj koži neželjenost su osjetili brojni novinari koji su honorarno radili u velikim medijskim kućama. Masovni mediji su se sveli na njihovo masovno otpuštanje zadnjih godina, po dvadeset. Nažalost, šaptom su pali. No, vremena se mijenjaju. Sljedeći na listi su oni zaštićeni kolektivnim ugovorima. Predbacuju gazdama što ne služe javnosti, vlastima da su njihovim nakladnicima gledali kroz prste i nisu slali inspekciju rada. Ishod bitke još je neizvjestan.

arti-201103230016006 arti-201103230504006 arti-201103250196006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ima i naizgled veselih lista ovoga tjedna. Primjerice Popis režija čije neplaćanje odlazi u zastaru nakon godinu dana, ako imate sreće! A to su troškovi: struje, grijanja, plina, vode, čistoće, dimnjačarskih usluga, TV-pristojbe, tražbine pošte, telegrafa i telefona. No, nemojte još početi derati kuverte s pozdravom iz HEP-a. Oslobođeni ste plaćanja jedino ako pravna služba tvrtke kojoj dugujete novac zakasni s pokretanjem ovršnog postupka. Šanse da imate više sreće od njih su i dalje malene, pouzdati se može tek u njihovu šlampavost.

arti-201103220592006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Forbesova lista bi mogla biti Top lista pastira hrvatskog gospodarstva. Na poziciji broj jedan je jedan gospodin mnogostruko bogatiji od druge gospode, Ivica Todorić. Saznali smo da se lista od stotinu najbogatijih bogatila, unatoč rastućoj besparici i činjenici da na njoj nisu oni na koje se sumnja da su puni ko brod, ali im imovina nije provjerljiva. Porezna uprava/Ministarstvo financija znaju da je imovina tu i pita se: Pa šta onda?

arti-201103250109006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je tako ovdje na Balkanu. "Velkam tu Kroejša!", rekla bi vam naša premijerka, uvijek fascinirana engleskim govornim teritorijem kao da je u pravoj džungli. Šteta što ne vodi prevoditelja sa sobom. Možda bi imala vremena smisliti nekakvu drugu reakciju od trenutačne kapitulacije diplomati kojemu osvajanje Hrvatske u tom trenutku nije na pamet pitati. "Velkam tu Amerika!", kaže ona mašući američkom zastavom, a Popijač i Bajs pozdravljaju konkurenta za Blam premijerkinog mandata na engleskom jeziku vedrim hihotom i mahanjem američkim zastavicama. Sretno nam još jedno Kroejša proljeće.

arti-201103230776006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo