PROJEKT TEŽAK 43 MILIJ / UNA EURA! U Novom Zagrebu planira se gradnja jednog od najinovativnijih centara u Europi

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Borna Filic

U Zagrebu krajem iduće godine počinje gradnja Suvremenog centra za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invalidnošću. Projekt je težak 43 milijuna eura.

29.11.2016.
12:35
PIXSELL/Ilustracija, Borna Filic
VOYO logo

Na zagrebačkoj Kajzerici planira se gradnja jednog od najinovativnijih centara u Europi. Na 3,3 hektara zemlje gradit će se suvremeni centar za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invalidnošću težak 43 milijuna eura, piše Večernji list.

Informaciju je na svjetlo dana iznio direktor URIHO-a koji ove godine slavi 80 godina postojanja. "Projekt i uvjeti za dobivanje lokacijske dozvole gotovi su. Vjerujem da bi koncem 2017. mogli početi i prvi zemljani radovi te da bi 2020. centar mogao biti otvoren", kaže Josip Dražić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri godine potrebno je za tri faze gradnje. Naime, uz postojeće djelatnosti rehabilitacije i proizvodnje, projekt predviđa i sportsku dvoranu za županijska i regionalna natjecanja te edukacijsko-smještajne kapacitete. Projekt će biti prijavljen za fondove Europske unije, odakle je moguće financiranje do 80 posto iznosa za njegovu izgradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo