ponegdje i olujna bura / Temperature previsoke za zimu, ali vjetar će biti pojačan: 'U nedjelju raste i vjerojatnost za oborinu'

Ujutro će bura jačati na umjerenu, podno Velebita jaku i na udare olujnu, a na kopnu će puhati uglavnom umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, u gorju sjeveroistočnjak

13.2.2024.
7:10
VOYO logo

Ciklona u utorak odmiče dalje na istok, dok sa zapada jača utjecaj anticiklonalnog grebena pa tako očekujemo postupno razvedravanje i stabilnije prilike, ali zbog raspodjele tlaka - i pojačan vjetar u dijelovima zemlje, prognoza je koju nam donosi Sven Vorkapić.

Tako će ujutro bura jačati na umjerenu, podno Velebita jaku i na udare olujnu, a na kopnu će puhati uglavnom umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, u gorju sjeveroistočnjak. Bit će još uvijek dosta oblaka uz mogućnost za ponegdje malo kiše, ponajprije u Slavoniji i Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano. Vjetar slab, tek prolazno umjeren sjeverac. Temperatura zraka slična današnjoj, oko 12 stupnjeva, dakle i dalje iznad prosjeka za ovo doba godine, ali će se uz vjetar činiti malo svježije.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu sve više sunčanih razdoblja, dok će oblačnije nešto dulje ostati u dijelovima Posavine i Podunavlja. Svježije uz umjeren, ponegdje i jak sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji bura jača na umjerenu i jaku pa se razvedrava. Stoga većinom puno sunca, a nešto zaostalih oblaka samo na krajnjem jugu. Temperatura između 14 i 17 stupnjeva, u zaleđu tek koji stupanj manje.

Na sjevernom Jadranu i u gorju slično… sunčano i vjetrovito. Puhat će umjerena, pod Velebitom i jaka bura s olujnim udarima, a zbog razvedravanja će temperatura biti malo viša nego u ponedjeljak, osobito uz obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
sirove, uzbudljive i jedinstvene uspomene /

Izlazi autobiografija jedinog djeteta kralja rock and rolla: Buran život Lise Marie otkrit će puno dosad nepoznatih stvari

Image
sirove, uzbudljive i jedinstvene uspomene /

Izlazi autobiografija jedinog djeteta kralja rock and rolla: Buran život Lise Marie otkrit će puno dosad nepoznatih stvari

Prognoza za kopno

Idućih dana na kopnu sunčano, tek u četvrtak prolazno malo više oblaka. Ujutro za vikend može biti magle, a u nedjelju raste i vjerojatnost za oborinu. Kako su noći pred nama vedrije i jutra će biti hladnija, osobito u srijedu i četvrtak, kada lokalno može biti i mraza. Dnevne temperature pak ostaju iznadprosječno visoke za doba godine.

Prognoza za more

Na Jadranu u srijedu još pretežno vedro, od četvrtka više oblaka, prvo na dijelu sjevernog Jadrana, kako bura i tramontana postupno slabe i okreću na sjeverozapadnjak. U tim uvjetima ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle, uglavnom uz zapadnu obalu Istre. U petak okreće na jugo, a oblaka će sve više biti duž obale i u zaobalju sve do nedjelje kada se razvedrava uz buru. Temperatura bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo