UPALJEN METEOALARM / Prijete novi pljuskovi s grmljavinom, tuča i jak vjetar: Meteorologinja otkrila kada bi se vrijeme moglo smiriti

Image
Foto: Goran Kovacic/Pixsell

U utorak na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti od jutra treba računati na kišu i pljuskove, osobito u zapadnom i središnjem dijelu unutrašnjosti, gdje može biti lokalno izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Lokalno je moguće nevrijeme pri čemu može biti snažnih naleta vjetra, čak i tuče

24.7.2023.
7:53
Goran Kovacic/Pixsell
VOYO logo

Pretežno vedro je jutros u većem dijelu zemlje, vjetar je uglavnom slab u unutrašnjosti, jugozapadnjak, na moru puše slabo do umjereno jugo. U nastavku ponedjeljka bit će pretežno sunčano, iako će pristizati oblaci s jugozapada, tako da nije isključeno da lokalno bude pljuskova pa i grmljavine, osobito u Istri, no moguće i na sjeverozapadu unutrašnjosti, osobito prema večeri i u noćnim satima, prognozirala je Tea Blažević za N1.

Image
Foto: DHMZ

Na snazi je niži stupanj upozorenja na nevrijeme putem sustava Meteoalarm! Na splitskom i dubrovačkom području na snazi je viši stupanj upozorenja na vrućinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stabilnije tek od četvrtka

Utorak isto donosi nastavak vrućine na području Dalmacije, temperature lokalno preko 35. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti od jutra treba računati na kišu i pljuskove, osobito u zapadnom i središnjem dijelu unutrašnjosti, gdje može biti lokalno izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Lokalno je moguće nevrijeme pri čemu može biti snažnih naleta vjetra, čak i tuče!

Nestabilno će biti i tijekom srijede. Lokalno isto treba računati na nevrijeme, izglednije u kontinentalnim predjelima! Pogoršanje će zahvatiti i sjeverni Jadran, čak i sjever Dalmacije, dok će se na krajnjem jugu zadržati većinom suho. Od četvrtka stabilnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo