GAZDA OSTAJE U REMETINCU / Prodanović na pitanje novinara hoće li ponuditi višu jamčevinu: 'Ako možete pomoći...'

Ivici Todoriću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega

8.11.2018.
18:04
VOYO logo

Nakon što je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odredilo da Ivica Todorić ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bijega, novinarima su se obratili njegovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. 

"Todoriću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega. Ponudili smo jamčevinu i sve uvjete pod kojima je Todorić bio pušten i u Engleskoj, identičnu jamčevinu i sve mjere opreza koje je imao i kojih se pridržavao godinu dana. No, nakon ove odluke možemo zaključiti da hrvatsko i englesko pravosuđene nisu isti i nije isti standard pa očito kod nas jamčevina mora biti viša. Ponudili smo jamčevinu koju je imao u Engleskoj, 118.00 funti. U Engleskoj je standard očito puno niži od Hrvatske pa se traži manje", kazala je Jadranka Sloković nakon izlaska sa suda te dodala kako imaju pravo na žalbu na ovu odluku te najavila da će poduzeti sve mjere da Todorić izađe iz pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavili su da će sljedećeg tjedna Todorić dati iskaz tužiteljstvu, najvjerojatnije u srijedu.

"Što se tiče opasnosti od bijega, rečeno je da s obzirom da nije bio tu godinu dana da se to može tretirati kao bijeg. Mi tvrdimo da nedostupnost u postupku ne znači i bijeg", kazali su Todorićevi odvjetnici.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić se nije krio i nije ni na koji način opstruirao istragu, kazali su odvjetnici te dodali kako Todorić nije pobjegao u Englesku već se u njoj zatekao. 

Čedo Prodanović iznenadio je novinare svojim odgovorom na pitanje novinara hoće li ponuditi više novca za jamčevinu. "Ako možete nešto pomoći", rekao je Prodanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora osumnjičen za izvlačenje više od milijardu kuna iz svoje nekadašnje tvrtke, ostaje u istražnom zatvoru u koji je smješten nakon sinoćnjeg izručenja Hrvatskoj, odlučio je u četvrtak predvečer sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.   

Na ročištu koje je počelo iza 17,30 sati, a zbog kojega je Todorić dovezen iz Remetinca, sudac istrage odlučivao je o dva zahtjeva – prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži u zatvoru, ovoga puta zbog opasnosti od bijega.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o slučaju Todorić pratite OVDJE

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo