Prodaje svoju medalju iz Oluje za - 299 kuna

Sve je više oglasa o prodaji vojnih odličja za relativno male novčane iznose, što govori o dubini krize u Hrvatskoj te gorčini i razočaranju branitelja zbog stanja u državi.

7.8.2014.
12:22
VOYO logo

Dok je Hrvatska proslavljala 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, odnosno 19. godišnjicu Oluje, na oglasnim prostorima poput njuškala.hr osvanuo je niz oglasa o prodaji odličja.

Jak je dojam kako se iza njih krije nezadovoljstvo, gorčina i razočarenje nakon svega što je uslijedilo iza tih pobjedničkih dana. Sama činjenica da ih vlasnici prodaju za većinom nevelike iznose govori o tome kako je tadašnja euforija odavno prošla te ustupila mjesto razočaranju, zaboravu i borbi za egzistenciju. Upravo na Dan pobjede oglašivač iz Karlovca oglasio je prodaju medalje Oluja po cijeni od - 299 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočaran je u sustav

U jučerašnjem telefonskom razgovoru za Glas Slavonije anonimni oglašivač odmah na početku rekao je kako prodaju nije oglasio zbog novca ili skupljanja "militarije", nego jer je "pomalo razočaran u naš vojni i sustav uopće".

"Imam fakultet no vojska to nije vrednovala, kao što ne vrednuje ni danas. Bio sam sudionik Oluje, za što sam dobio i medalju, no ona mi danas ne znači mnogo", kaže 57-godišnji Karlovčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijenu medalje od 299 kuna odredio je, kaže, "od oka", a istoga dana oglasio je prodaju i Spomenice domovinske zahvalnosti, i to za 550 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo