POZADINA BURNIH DOGAĐANJA / Procurili detalji sastanka zbog kojeg je Gotovac izbačen iz SDP-a: Članovi iznijeli niz problema zbog kojih je suradnja s Možemo nemoguća

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Kako su naveli na sastanku, problematično je što od njih ne dobivaju informacije, odluke donose samostalno, da oni upozoravaju na nezakonitosti, ali i da su isključeni iz kadroviranja u Holdingu dok od toga ima koristi predsjedništvo nacionalnog SDP-a

14.9.2022.
11:07
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Nakon jučerašnjeg izbacivanja Viktora Gotovca iz SDP-a, 24sata danas je objavio transkripte sa sjednice Gradskog odbora na kojem je izglasan raskid koalicije s Možemo.

Odluku o raskidu suradnje podržalo je 18 od 21 prisutnog člana odbora, a na sjednici su se SDP-ovci redom žalili na suradnju s platformom Možemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su naveli na sastanku, problematično je što od njih ne dobivaju informacije, odluke donose samostalno, da oni upozoravaju na nezakonitosti, ali i da su isključeni iz kadroviranja u Holdingu dok od toga ima koristi predsjedništvo nacionalnog SDP-a.

Gotovac je na sastanku upozorio kako je SDP od početka upozoravao da je ukidanje mjere nezakonito od početka, ali i da se otkazi u Holdingu provode nezakonito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši predsjednik kazao je i kako između Kluba zastupnika SDP-a i Možemo postoji potpuni izostanak povjerenja i informacija od strane Možemo.

'Svaka minuta je izgubljena minuta'

Zastupnica Dina Vasić osvrnula se na temu oko dizanja kredita za pomoć u poslovanju Zagrebačkog holdinga, dodajući da je ona kao predsjednica Odbora za financije upoznata s kreditom tek noć prije sjednice Gradske skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Terzić na odboru je objasnio i problem da će se ići na davanje zemljišta Mati Rimcu za njegov centar za robotaksije, a da je preskočeno odlučivanje na Vijeću četvrti koje bi trebalo dati mišljenje, nego je sve pogurano na Skupštinu. Na sastanku je spomenut i problem Gradske plinare Zagreb i Gradske plinare Zagreb opskrba gdje se prema njihovim riječima poduzimaju predradnje privatizacije.

Na spomenutom su odboru suradnju s platformom Možemo branili Ivan Račan, Branko Kolarić i Joško Klisović. "Svaka minuta razgovora s platformom Možemo izgubljena minuta", rekao je Gotovac na pitanje kako poboljšati suradnju, dodajući da Možemo laže i manipulira oko raznih pitanja i da sabotiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NA POMOLU NOVI IZBORI? /

SDP-ovac objasnio zašto je pukla koalicija s Možemo! i koja je razlika između Tomaševića i Bandića: 'Sve se može podvući jednom riječju'

Image
NA POMOLU NOVI IZBORI? /

SDP-ovac objasnio zašto je pukla koalicija s Možemo! i koja je razlika između Tomaševića i Bandića: 'Sve se može podvući jednom riječju'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo