PROČITAJTE ŽIVOTOPISE KANDIDATA ZA USTAVNE SUCE / Dobro će vas nasmijati, ali i preneraziti 'biserima'

Na lov za dvije visoko kotirane i prilično moćne fotelje u Hrvatskoj, one za suce Ustavnog suda, prijavilo se 12 kandidata i kandidatkinja.

25.2.2015.
14:43
VOYO logo

Životopisi 12 kandidata koji pretendiraju za dva upražnjena mjesta za Ustavni sud objavljeni su i javno dostupni na mrežnoj stranici Hrvatskog sabora. Neki će vas dobro nasmijati svojim ''biserima'', dok će vas drugi preneraziti količinom nepismenosti i gluposti kojima kandidati ''krase'' svoje životopise za take visoko rangirane pozicije.

U cijelosti ih možete pročitati i proučiti ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći hit među njih 12 definitivno je životopis sutkinje zagrebačkog Općinskog suda Zorke Ćaćić Zagrajski, koja između mnogih ''presmiješnih'' opaski i primjedbi, u kategoriji jezika piše kako vrlo dobro vlada hrvatskim jezikom - uključujući čitanje, pisanje i govor, dok u nastavku spominje i piše kako ''vlada jezicima ostalih naroda Balkana, u govoru i pismu, izuzev Albanskog, Makedonskog i Slovenskog jezika''. Da, točno tako, iako je teško za povjerovati u to.

Životopis Želimira Brozovića, odvjetnika s Krka, također je pun tipfelera i pravopisnih grešaka, poput ''Riječkih kadrova'' s velikim slovom ili pak ''mogučnosti'' s tvrdim č.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javni bilježnik Anđelko Stanić iz Splita također se ''proslavio'' svojim životopisom, u kojem piše da odlično barata vještinom ''samostalnog rada u programima Winword (WORD, OUTLOOK, EXCELL, POWERPOINT)'', a poznaje i Google mail i translate.

Od svih njih najkoncizniji je Mladen Bajić koji se pohvalio vještinom korištenja računala, interneta i ''različitih aplikacijskih programa'', što god to bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris Kozjak, odvjetnik iz Virovitice spomenuo je da je u šest slučajeva pred Europskim sudom za ljudska prava dobio i tužbe protiv Republike Hrvatske.

Za fotelju Ustavnog suda bori se i njegova bivša članica Nevenka Šernhorst, kojoj je mandat istekao 2011., Ivana Čalić, sutkinja koja je osudila Sanadera, bivša pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić (koja, zamislite, ''samostalno radi na kompjutoru'') te sutkinja Visokog prekršajnog suda Antonija Kovačić. Tu je još i kandidatkinja Sanja Barić, koja se ''dobro snalazi u multinacionalnom i multikulturnom društvu'' te Dubravko Ljubić, zaposlen u Ustavnom sudu već 18 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike