Pročitajte brošuru o Vladinim uspjesima: Ni druga polovina puta neće biti lagana

Vlada je na svojim internetskim stranicama objavila brošuru Pola puta – pregled ostvarenog iz Plana 21 u prvoj polovini mandata Vlade RH.

23.12.2013.
11:14
VOYO logo

"Dvije godine poslije, Hrvatska je zemlja u kojoj se javni novac ne razbacuje na potkupljivanje različitih socijalnih grupacija i na javne investicije kao pokriće za korupcijske operacije. Dvije godine poslije, Hrvatska ima Vladu koja vodi odgovornu i razumnu politiku u interesu svih građana", stoji, među ostalim, u brošuri u kojoj se navode svi potezi ove Vlade.

U njoj Kukuriku koalicija objašnjava da je Hrvatska godinama živjela iznad svojih mogućnosti, da se država skupo i često nepotrebno zaduživala, te da je neodgovorno i nerazumno zaduživanje u vremenima prije recesije, ali i usred nje, što je u velikoj mjeri paraliziralo državu u uspješnijem nošenju s efektima gotovo petogodišnje globalne ekonomske krize ili stagnacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saniranje dugova, poticaji za investitore...

U brošuri se opisuje stanje koje je koalicija zatekla dolaskom na vlast, a zatim i potezi koje je, smatraju, valjalo povući, kako bi se zatečena šteta sanirala.

Među njima su saniranje naslijeđenih dugova, legalizacija nekretnina, otpis dugova građana, predstečajne nagodbe, otvaranje puteva za strateške investicije, poticaji za investitore, veća iskorištenost fondova EU, sniženje stope PDV-a u turizmu i ostalo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U brošuri se iz Vlade posebno osvrću i na rad i radništvo ističući da "izlazak iz kruga državne zaduženosti i proračunskog deficita nije izvediv bez reforme radnog zakonodavstva i privremene suspenzije ili umanjenja dijela dosadašnjih materijalnih prava zaposlenika u državnim i javnim službama".

'Etape se ne mogu preskakati'

"Zaustavili smo isplatu plaća bez doprinosa, neisplata plaća postala je kazneno djelo. Povećali smo iznos minimalne plaće. Podignut je iznos mjesečnog neoporezivog odbitka", nabrajaju iz Koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na polovini prijeđenog puta jasno nam je da ni druga polovina neće biti nimalo lagana: između ostalog, krećemo s dobro pripremljenim reformama državne uprave, zdravstva, obrazovanja i znanosti. Na putu za koji smo se opredijelili i za koji vjerujemo da je ispravan, etape se ne mogu preskakati", zaključuju iz Vlade.

Čitavu brošuru možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike