PROBLEMI NA POSLU U SIRIJI: / Tomislav Salopek lani se jedva spasio iz kritične situacije

Image
Foto: PIXSELL, Ivica Galović

Tomislavu Salopeku odlazak u Egipat nije prvi odlazak na rad u nesigurne zemlje. Lani je radio u Siriji i jedva se izvukao iz jedne vrlo neugodne situacije.

14.8.2015.
9:08
PIXSELL, Ivica Galović
VOYO logo

Vijesti o Tomislavu Salopeku (31), iako ne potvrđene, poprilično su obeshrabrujuće kad je u pitanju pozitivan ishod. No, u njegovoj obitelji nada ne umire. Tvrdi to obiteljski prijatelj Salopekovih, Igor dodajući kako ukućani u svojoj tuzi ni međusobno puno ne govore. Tek sedmogodišnja kći i dvogodišnji sinčić mamu stalno pitaju gdje im je tata, no Nataša im nema snage reći istinu, piše Večernji list.

"Stalno se čekaju nove vijesti, iako se zapravo ništa ne zna. Tko god dođe u kuću, ima neku novu informaciju, ali sve su to naklapanja. Zato obitelj ne želi nikoga u blizini. Dok ne dođe službena potvrda iz Vlade i nadležnih službi, ne žele ni s kim kontaktirati", opisao je Igor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi idu i u opasne zemlje trbuhom za kruhom

Mještani, pak, opisujući kako mladi trbuhom za kruhom odlaze u nesigurne zemlje, prepričavaju da je Tomislav i ranije putovao po Bliskom istoku. Tako je bio u Libiji i Iraku, a lani se u Siriji našao i u kritičnoj situaciji. S kolegama je pobjegao u posljednji trenutak, a sva oprema ostala im je na terenu, piše Večernji list. Ipak, ponovno je otišao u opasne krajeve.

"Gladna djeca ne pitaju. Zarada je za naše prilike bila dobra, a iz tvrtke u kojoj je radio vjerojatno su mu garantirali sigurnost na poslu. On sam mislio je da mu se valjda neće ponoviti slične neugodnosti", ispričao je Igor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernji list/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo