SLUČAJNA GREŠKA ILI ZET-ova ZAMKA? Zagrepčanka otkrila nepravilnosti: / 'Pazite, roza karta vrijedi samo 16 minuta'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/FACEBOOK

Mnoge građane grada Zagreba razveselila je odluka o uvođenju polusatne tramvajske karte u iznosu od četiri kune. Polusatna karta uvedena je 1. veljače, a čini se kako već sada ima problema.

17.2.2017.
15:56
Sanjin Strukic/PIXSELL/FACEBOOK
VOYO logo

Putem facebook stranice 'Zakaj volim Zagreb' stanovnica Zagreba objavila je zanimljivu fotografiju koja prikazuje ZET-ov aparat za aktivaciju i kupnju karata. U opisu fotografije stoji kako je platila polusatnu kartu u iznosu od četiri kune u 8:05 sati, kako joj stoji na mobitelu, dok je u isto vrijeme, sat na aparatu pokazivao 7:51 sati.

Jasnom računicom došla je do zaključka kako polusatna karta od četiri kune u ovakvim okolnostima zapravo vrijedi 16 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE ZAMKE VOŽNJE U ZET-u S NOVIM KARTAMA: /

Koliko se može putovati tramvajem za četiri kune?

Image
SVE ZAMKE VOŽNJE U ZET-u S NOVIM KARTAMA: /

Koliko se može putovati tramvajem za četiri kune?

U nekoliko smo navrata pokušali kontaktirati i ZET-ov odjel odnosa s javnošću, na sva tri broja, no svaki put bi nas automatska poruka obavijestila kako u njihovom uredu 'trenutno nema raspoloživih agenata'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor ZET-a

ZET nam se naposlijetku ipak javio mailom.

'Provjerom središnjeg sustava nismo uočili pogreške u radu, odnosno neusklađenost s točnim vremenom. Na teren smo uputili servisne ekipe kako bismo detektirali vozilo s eventualno neispravnim uređajem. S obzirom na to da ne raspolažemo konkretnim informacijama o vozilu gdje se, prema tvrdnjama čitateljice, neispravnost dogodila ne možemo sa apsolutnom sigurnošću govoriti o događaju i vjerujemo kako je riječ o izoliranom slučaju. Putnici upućujemo iskrenu ispriku, a sve koji primjete bilo kakve eventualne nepravilnosti pozivamo da nam iste odmah dojave na broj 072 500 400 koji je dostupan 24 sata dnevno', rekao je za Net.hr glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo