Priveli Zorana Pusića zbog prekršaja iz 2008.!

Predsjednik građanskog odbora za ljudska prava, Zoran Pusić, priveden je u utorak ujutro na prekršajni sudu u Zagrebu zbog prometnog prekršaja iz 2008.

15.11.2011.
23:56
VOYO logo

"Policija je došla po mene u šest ujutro. Nisam otvorio, pa su se vratili u osam. Proveo sam na policiji nekoliko sati, gdje je razjašnjeno da je prekršaj razriješen još prije tri godine, a da nisam ja vozio, kako je stajalo u policijskome nalogu", kazao je Pusić za Novi list. Dodao je kako ne misli da je privođenje povezano s njegovim aktivizmom i kako su policajci korektno postupali prema njemu.

Osuđuje jedino praksu privođenja kroz jutro i tvrdi da je to ostavština diktatorske prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nepotrebno uznemiravanje

"To je posve nepotrebno, jer se sporovi takve vrste mogu riješiti jednim telefonskim pozivom. Nepotrebno je uznemirivati građane takvim postupanjem. S druge strane, pitam se zašto policija nije tako marno nadzirala saborske zastupnike i druge državne dužnosnike koji su uoči izricanja višegodišnjih zatvorskih kazni ili hapšenja bježali u susjedne države", pita se Pusić.

Priveden jer je djelatnik tvrtke njegova sina 2008. u Trogiru vozio automobil koji je bio Pusićevo vlasništvo, ali mu u prometnoj dozvoli nije bila unesena potvrda da je obavljen tehnički pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo