EVO I KADA / Pripremite skafandere, Hrvatska će se ponovno zabijeliti: Dolazi nam novi snijeg i ostaje malo duže

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Od utorka je DHMZ izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku, osim Slavonije zbog snijega i poledice. U sjevernoj, srednjoj i južnoj Dalmaciji alarm su upalili zbog olujnog vjetra. S obzirom na to da će temperature ostati niske snijeg bi se mogao zadržati i za vikend, a najmlađi uživati u snježnim radostima nešto dulje nego prošli put.

4.12.2023.
13:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Započeo je advent, a ovog se vikenda cijela Hrvatska zabijelila. Najviše snijega napadalo je u Gorskom kotaru, a Plitvička jezera poprimila su spektakularan izgled te su brojni turisti pohrlili u Nacionalni park unatoč niskim temperaturama. Tjedan pred nama bit će izrazito hladan, a temperature će uglavnom biti oko nule. S vremena na vrijeme provirit će i sunce, ali neka vas to ne zavara i dalje će biti jako hladno. U utorak i srijedu bit će i kiše, a mogu se i očekivati nove pahulje snijega. Snijeg će padati do četvrtka kada se očekuje razvedravanje. U Dalmaciji će puhati bura koja će sredinom tjedna oslabjeti i okrenuti na jugo.

Image
JESU NORMALNI? /

Ma kakva zima, kakav snijeg. Picigin u prosincu i dalje je najbolji! Evo kako to rade kupači na Bačvicama

Image
JESU NORMALNI? /

Ma kakva zima, kakav snijeg. Picigin u prosincu i dalje je najbolji! Evo kako to rade kupači na Bačvicama

Od utorka je DHMZ izdao žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku, osim Slavonije zbog snijega i poledice. U sjevernoj, srednjoj i južnoj Dalmaciji alarm su upalili zbog olujnog vjetra. S obzirom na to da će temperature ostati niske snijeg bi se mogao zadržati i za vikend, a najmlađi uživati u snježnim radostima nešto dulje nego prošli put. Vozači moraju biti oprezni i koristiti zimsku opremu zbog snijega i poledice kako bi se izbjegle nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ako još niste vidjeli raskoš Plitvica u zimskom ruhu, imate priliku tijekom čitave zime. Unatoč hladnoći, Plitvice je možda najljepše razgledavati s brodova koji plove po jezerima. Za razliku od ljetnih špica ovo je najmirniji dio godine. Iako u ovo doba godine ima najmanje posjetitelja, mnogi će reći da su upravo bijele Plitvice najljepše.

POGLEDAJTE VIDEO: Posjetili smo Plitvice. Okovane su ledom, a privlače turiste od Portugala do Južne Koreje, a stižu i Hrvati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo